Haberler

Üsküdar'da Darbe Girişiminin Travmatik Etkileri Masaya Yatırıldı

Üsküdar Belediyesi ve Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi tarafından düzenlenen panelde 15 Temmuz darbe girişiminden sonra oluşan travmatik etkileri azaltmak için yaklaşık bin psikologa "Psikolojik İlkyardım ve Travma Sonrası Stres Bozukluğu Eğitimi" verildi.

Üsküdar Belediyesi ve Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi tarafından düzenlenen panelde 15 Temmuz darbe girişiminden sonra oluşan travmatik etkileri azaltmak için yaklaşık bin psikologa "Psikolojik İlkyardım ve Travma Sonrası Stres Bozukluğu Eğitimi" verildi. Psikologlar aldıkları eğitim sonrasında vatandaşlara ücretsiz psikolojik destek verecek.

Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde gerçekleşen panel Üsküdar Belediyesi, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi ve Ruh Sağlığı Derneği'nin katkılarıyla düzenlendi. Panelde 15 Temmuz darbe girişimi ve terör olaylarından sonra oluşan travmalarla mücadele hakkında, yaklaşık bin psikologa eğitim verildi. Psikologlar aldıkları eğitim sonrası vatandaşlara psikolojik destek verecek.

"Psikolojik incinmeler arttı"

Ruh Sağlığı Derneği Başkanı Doç. Dr. Ömer Akgün, yaptığı konuşmada, "Ruh Sağlığı Derneği olarak toplumun ruh sağlığını güçlendirmeyi kendimize misyon edindik. Bu anlamda ruh sağlığı anlamında hizmet sunan profesyonellere çeşitli eğitimler düzenliyoruz. Terör olaylarının artmasıyla vatandaşlarımızın yaşadığı psikolojik incinme, kırılma ve yaralamalar arttı. Onlara psikolojik destek veren uzmanlarımızın niteliklerini, ehliyetlerini arttırmak için çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Fakat acil gelişen bu terör olaylarından dolayı bizler de vatandaşlarımıza ücretsiz bir eğitim düzenleyerek sosyal sorumluluk projemizi gerçekleştirmiş olduk" diye konuştu.

Akgün, konuşmasının devamında şunları söyledi: "Bin tane meslektaşımız bugün bu eğitimi almayı bize geldiler. Onlar bu 2 günlük eğitimi tamamladıktan sonra vatandaşımızın yaşamış olduğu psikolojik sıkıntılarla mücadele edebilme becerilerini daha da güçlendirmiş olacaklar. Buradaki arkadaşlarımızın tamamı gönüllü hizmet verecekler."

Öte yandan, eğitimin 31 Temmuz'a kadar süreceği öğrenildi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fatih Sultan Mehmet Üsküdar Belediyesi Ömer Akgün Bağlarbaşı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title