Haberler

Üsküdar'da CHP Mahalle Temsilciliği Açılışı

CHP Grup Başkanvekili Hamzaçebi: "CHP'nin bir siyasi parti ile ittifakı gibi, imkansız olan bir şeyi hiçbir zaman gerçekleşmeyecek olan bir şeyi, birileri bir seçim stratejisi olarak CHP'yi yıpratmak amacıyla konuşuyor" "AK Parti aslında çok gizli bir şekilde HDP ile ittifak yapmıştı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, "CHP'nin bir siyasi parti ile ittifakı gibi, imkansız olan bir şeyi hiçbir zaman gerçekleşmeyecek olan bir şeyi, birileri bir seçim stratejisi olarak CHP'yi yıpratmak amacıyla konuşuyor" dedi.

Partisinin Üsküdar İlçe Başkanlığının Selimiye-Salacak Mahalle Temsilciliği'nin açılışında konuşan Hamzaçebi, toplumsal barış, huzur, mutluluk, geleceğe umutla ve güvenle bakma gibi konularda, insanların 13 yıl önceye göre daha iyi bir durumda olduğunu söylemenin mümkün olmadığını savundu.

Hamzaçebi, 7 Haziran'da genel seçimlere gidilirken Türkiye'nin, Erdoğan-Davutoğlu ikilisine mahkummuş gibi bir izlenimin yaratılmak istendiğini iddia ederek " Türkiye, Erdoğan ve Davutoğlu ikilisine mahkum değildir. 7 Haziran bu ikilinin sonu olacaktır. 13 yıl önce adalet devleti kurmak üzere yola çıktık diyenler, 13 yıl önce iktidar olduklarında, mağdurun önünden adalet devletine giden bir yolu izleyeceğiz diyenler, 13 yıllık iktidarlarının sonunda adaletin değil zulmün ve baskının devletini kurdular. Türkiye bu baskı ve zulüm yönetimini, bu otoriter yönetimi 7 Haziran'da sandığa gömecektir" dedi.

2004 yılında AB'den Brüksel'de bir müzakere takvimi alındığını kaydeden Hamzaçebi, şöyle devam etti:

"10 yıl önce aslında imtiyazlı denilen ikinci sınıf üyeliği tam üyelik diye topluma tanıttılar ve büyük bir zafer kazanmış izlenimiyle Türkiye'ye döndüler. Zamanın Başbakanı Erdoğan şunu söyledi; 'Avrupalılar bize sessiz devrim yaptınız' dediler. O günün gazete manşetleri 10 yıl sonra Türkiye AB'ye tam üye manşetiydi. 'Merhaba Avrupa' manşetlerini unutmuyorum.

Dokuzuncu yıl bitip, tam 17 Aralık 2004'ün 10. yıldönümüne girerken, 17 Aralık 2013 tarihinde Türkiye AB'ye tam üyelik yolunda değil ama yolsuzluk konusunda büyük bir mesafe aldığını bütün dünyaya gösterdi. Şimdi 2004'ün 11. yılındayız. Erdoğan-Davutoğlu ikilisi 'AB bizim umurumuzda değil, almazsa almasınlar' diyorlar. Bunların hedefinde hiçbir zaman AB hedefi olmadı."

"Amaç CHP'yi yıpratmak"

CHP'nin başka bir siyasi parti ile ittifakının söz konusu olmadığını vurgulayan Hamzaçebi konuşmasını şöyle sürdürdü:

"CHP'nin bir siyasi parti ile ittifakı gibi, imkansız olan bir şeyi hiçbir zaman gerçekleşmeyecek olan bir şeyi, birileri bir seçim stratejisi olarak CHP'yi yıpratmak amacıyla konuşuyor. Bunu söyleyenler CHP'nin 7 Haziran'daki seçim başarısından korkanlardır. Bu iddianın gerçekle ilgisi yoktur. CHP'nin hiçbir şekilde, hiçbir siyasi partiyle seçim ittifakı olmayacaktır. Kendi siyasi projelerini gerçekleştirmek için Türkiye'nin istikbalini değil, bireysel ikbalini gözetenlerle aynı yolda yürüyenlerle CHP'nin seçim için konuşacağı hiçbir şey yoktur.

Başkanlık sistemini getirerek, başta laiklik olmak üzere Cumhuriyetin bütün değerlerini alaşağı etmek, insan hakları, özgürlükler, demokrasinin bütün kavramlarını, bütün sistemlerini baskılamak, bunları ayaklar altına almak isteyenlerle, beraber yürüyenlerin CHP ile seçim konusunda konuşacağı hiçbir şey yoktur. Her seçim sonrası balkon konuşması yapan birileri var. 7 Haziran bunların bir daha balkon konuşması yapmak üzere çıkacağı balkon bulamayacağı gün olacaktır."

Hamzaçebi, 7 Haziran'ın başkanlık sistemini Türkiye'ye getirmek isteyenlerin sandığa gömüleceği gün olacağını öne sürerek "CHP oldukça, milletimiz oldukça Türkiye'ye hiç kimse başkanlık sistemini, tek adam yönetimini getiremeyecektir. Bunda hiç kimse başarılı olamayacaktır. Bunların başkanlık sisteminden anladığı Amerika'daki başkanlık sistemi değil. Obama değil. Bunlar Obama'ya zavallı Obama diye bakıyorlar. Çünkü Obama'nın Amerikan Kongresi'ni feshetme yetkisi yoktur. Amerika'da Obama, bir büyükelçi tayin etme yetkisine sahip değildir. Onların bir Anayasa Komisyonu Başkanı var. Obama'ya 'zavallı Obama' diyor. Bunlar ne istiyor? Büyük Erdoğan istiyorlar. Yani Türkiye'de, yasamaya, yürütmeye, yargıya her şeye hakim olan bir Erdoğan. Bütün kararların kendisi tarafından verildiği bir başkan istiyorlar. Parlamentoyu feshetme yetkisine sahip olan bir başkan istiyorlar" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Hamzaçebi ve beraberindekiler kurdele keserek Selimiye-Salacak Mahalle Temsilciliği'nin açılışını gerçekleştirdi.

Bir gazetecinin "MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın görevinden istifa ederek AK Partiden milletvekili aday adayı olacağı" konusundaki görüşlerinin sorulması üzerine Hamzaçebi, "Öncelikle hayırlı olsun. AK Parti aslında çok gizli bir şekilde HDP ile ittifak yapmıştı. Şimdi de öyle anlaşılıyor ki MİT ile de bir ittifak yaptı. Sonuçlarını göreceğiz" dedi. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Mehmet Akif Hamzaçebi Türkiye Üsküdar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title