Haberler

Üsküdar Çocuk Üniversitesi Dâhilerini Seçiyor

Üsküdar'da oturan "dahi" ve "üstün yetenekli" çocukların artık üniversitesi var.

Üsküdar'da oturan "dahi" ve "üstün yetenekli" çocukların artık üniversitesi var. Türkiye'de bir ilk olan yarının bilim adamlarının, Ceo'larının, profesörlerinin, doktorlarının ve akademisyenlerin yetişeceği Çocuk Üniversitesi eğitim öğretim hayatına başlama yolunda ilk adımı attı. Yetenekleri keşfedip işlemek, onları yeteneklerine uygun eğitim desteği ile daha bilinçli, sağlıklı, özgüveni yüksek bireyler haline getirmek amacıyla kurulan Üsküdar Çocuk Üniversitesi'nde seçme sınavları 720 öğrencinin katılımıyla dün gerçekleştirildi. Çocuk Üniversitesi için iki bin müracaat yapılırken bunlardan sadece 720 öğrenci yazılı sınav hakkı kazanabildi.

SÜPER ZEKALAR ÜNİVERSİTE İÇİN YARIŞTILAR

Altunizade Hafize Özal İlköğretim Okulu'nda İstanbul Medeniyet Üniversitesi ve Üsküdar Belediyesi işbirliği gerçekleştirilen dev eğitim projesi kapsamındaki sınav iki oturumda yapıldı. 10'ar kişilik gruplar halinde toplam 36 sınıfta düzenlenen sınav süresince öğrenciler, temel kabiliyetler testi, bireysel yetenek testi ve uyum testi olmak üzere 180 sorudan oluşan 3 aşamalı sınava tabi tutuldular.

Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Şenbabaoğlu ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu de çocukları bu heyecanlı günlerinde yalnız bırakmayarak, başarı dileklerini ilettiler. Bu arada Rektör yardımcısı Kurbanoğlu ve Belediye Başkan Yardımcısı Şenbabaoğlu öğrenci velilerine Çocuk Üniversitesi hakkında toplantı yaparak detaylı bilgiler verdiler.

18-20 Ocak'ta yapılacak değerlendirmeler sonrası Çocuk Üniversitesi'ne kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrencilerin kayıtları 20-27 Ocak tarihlerinde gerçekleştirilecek.

292 ÇOCUK ÜNİVERSİTELİ OLACAK

İstanbul Kalkınma Ajansı'ndan 1 yıl süreyle mali destek alınan ve 2012-2013 eğitim-öğretim döneminde başlayıp gelecek yıllarda da devam edecek bir sosyal sorumluluk projesi olan Üsküdar Çocuk Üniversitesi'nden toplam 292 dahi ve üstün yetenekli çocuk faydalanacak. Üsküdar Çocuk Üniversitesi'nin, akademilerden oluşan alt birimlerinde, Elektrik-Elektronik ve Robot Okulu, Matematik ve Zeka Okulu, Fizik-Kimya-Biyoloji Deney Okulu, Astronomi ve Uzay Bilimleri Okulu, Dil-Edebiyat ve Deha Okulları'nın yanı sıra Güzel Sanatlar ve Spor Okulları da bulunuyor.

(BB) - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title