Haberler

Üsküdar Belediyesi Toplu Açılış ve Temel Atma Töreni

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Millet sefalet içindeyken, hastane kuyruklarında sabahlarken, çocuğuna kitap defter bulamazken, bunların her işi yolunda gidiyordu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  "Millet sefalet içindeyken, hastane kuyruklarında sabahlarken, çocuğuna kitap defter bulamazken, bunların her işi yolunda gidiyordu. İşte tüm bunlara son verdiğimiz, hortumlarını kestiğimiz için bize karşı birleştiler" dedi.

Erdoğan, Tenzile Erdoğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin yanındaki alanda, Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen toplu açılış ve temel atma töreninde, Türkiye'nin son 12 yılda elde ettiği demokratik ve ekonomik kazanımların ağır geldiği kesimler olduğunu söyledi.

Bu kesimlerin düzenlerinin bozulduğunu belirten Erdoğan, "Eski Türkiye'de ülkeyi ve milleti istedikleri gibi yönlendiriyor, yağmalıyorlardı. Akşam başka, sabah başka hükümetler görüyorduk. 16 ayda bir bu ülkede hükümet değişiyordu. Bunları gördük. Böyle bir ülkede istikrar, güven olur mu? Biz geldik bu devran değişti" diye konuştu.

Erdoğan, artık seçimlerin zamanında yapıldığına değinerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Milletin cebine akması gereken kaynaklar, bunların cebine akıyordu. Ey benim memur, işçi kardeşim, emekliler, ya bunlar zorunlu tasarruf altında paranızı toplamadılar mı? 15 katrilyon ben göreve geldiğim zaman masamın üzerinde memur ve işçi alacağı vardı. 15 katrilyon. Bu parayı biz ödedik. Nereden kaldı bunlar? CHP döneminde, MHP döneminden, DSP döneminden, o dönemlerden kaldı. Hepsini sildik süpürdük. 3,5 katrilyon konut edindirme yardımı altında para kestiler. Kimden? İşçiden, memurdan ama ödemediler çünkü memura, işçiye maaş ödeyemiyorlardı. Oralardan kestikleri parayla bu işi idare ettiler. O parayı da biz ödedik. Bak 3,5 katrilyon... Ne yaptı? 18,5 katrilyon. Biz dertliyiz, dertli."

Erdoğan, neredeyse cumhuriyet tarihinde yapılan derslik sayısına ulaştıklarını, 300 bine yakın derslik yaptıklarını, 76 olan üniversite sayısını 191'e çıkardıklarını, 81 ilin tamamında üniversite bulunduğunu ifade etti.

Üniversite öğrencilerine verilen bursun 45 lira iken, şu anda lisans öğrencilerine 330 lira, yüksek lisans öğrencilerine 660 lira, doktora öğrencilerine 985 lira verildiğini bildiren Erdoğan, şunları anlattı:

"Millet sefalet içindeyken, hastane kuyruklarında sabahlarken, çocuğuna kitap defter bulamazken, bunların her işi yolunda gidiyordu. İşte tüm bunlara son verdiğimiz, hortumlarını kestiğimiz için bize karşı birleştiler. Ne dediler? 'Bu ülkede birinci güç medyadır' dediler. Biz ne dedik, 'Hayır, bu ülkede birinci güç milletin iradesidir' dedik. Onun için bize cephe aldılar. Filistin'e, Balkanlar'daki Evladı-ı Fatihan'a, dünyanın her yerindeki mağdur ve mazlumlara sahip çıkmamıza tahammül edemiyorlar.

İşte şu anda 1 milyon 700 bin Suriyeli var. Ne diyor anamuhalefetin başındaki zat, 'Ben bunları tekrar Suriye'ye göndereceğim. Oraya verilen para bana kaynak olacak' diyor. Şuna bak ya. Senin zaten deden bunu yapmıştı. Kim? Milli şef. Ne yapmıştı? Boraltan Köprüsü'nden Azeri kardeşlerimizi Stalin'e teslim etmişti ve onların idamına seyirci olmuştu. O zaman bir Azeri ne diyordu biliyor musunuz? 'Ah ah kardeşim, bizi keşke siz öldürseydiniz de Stalin'in askerlerine teslim etmeseydiniz'. Hale bak. Bu ne acınacak bir durum. Bunlar bu millete yakışır mı ya? Biz, böyle bir millet miyiz? Şair ne diyor? Bir zamanlar biz de millet, hem nasıl milletmişiz. Gelmişiz dünyaya millet, milliyet nedir öğretmişiz. Biz, böyle bir milletiz. Ama ne yazık ki bu şuurda olmayan bir muhalefet var."

- "Biz aşk ile koşuyoruz"

Erdoğan, vatandaşların istediği hastaneye gidebildiğini, istediği eczaneden ilacını alabildiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Sayın Kılıçdaroğlu, 6 sene SSK'yı yönetti. Kazançlı aldı, batırdı, iflas ettirdi. Haber kanalında izlediniz değil mi? Belgeseli izlediniz. Rahmetli Savaş Ay'ın yaptığı, Ahmet Kaya'nın da arkada olduğu. Ya gülüyor ya. Orada o yavrunun kolu kesiliyor, o sırıtıyor. Kadıncağızın, affedersiniz rahmi alınıyor, yanlış. Sonra 'Senin böbreğini almamız lazım' diyorlar, bir de böbreğini alıyorlar. Gülüyor ya. Ondan sonra bir de '10 yıl önce daha iyiydi' diyor. Yani geri gittiğini de kabul ediyor. Zaten gericisin ya. Şimdi kalkmış, '4 yılda işsizliği sıfırlayacağım' diyor. Arkadan projeyi açıklıyor, '20 yıl sonra işsizlik yüzde 5'e düşecek' diyor. Bu ne menem iş? Bu ne perhiz ne lahana turşusu? Böyle şey olur mu?"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cumhuriyet tarihinde 79 yılda 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol varken, 12 yılda 17 bin 600 kilometre bölünmüş yol yaptıklarını, 18 ay önce açılan Marmaray'la 73,5 milyon yolcu taşındığını söyledi.

Meselenin, inanmak meselesi olduğunu belirten Erdoğan, Muharrem Ertaş'ın "Aşk ile çalışan yorulmaz" sözlerinden alıntı yaparak, "Biz aşk ile koşuyoruz ya, aşk ile çalışıyoruz. Bize yorulmak yok. Biz Ferhat'ız Ferhat. Dağları delerek gidiyoruz. Onun için metrolar bizim, dağları aşmak bizim. Fatih karadan yürüttü, biz de denizin altından yürüyoruz" dedi.

(Sürecek)

Kaynak: Anadolu Ajansı- AkHaber.com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Üsküdar Belediyesi Tenzile Erdoğan Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title