Haberler

Üsküdar Belediyesi Toplu Açılış ve Temel Atma Töreni

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terör örgütünü arkasına alan bir parti çıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terör örgütünü arkasına alan bir parti çıktı. Ne diyor? 'Taksim Kabemizdir' diyor. CHP zihniyeti ne diyordu? 'Kabe Arap'ın olsun bize Çankaya yeter' diyordu. Bizim tek Kabemiz var, o da Mekke'de" dedi.

Erdoğan, Üsküdar Kandilli Tenzile Erdoğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi yanında Üsküdar Belediyesi'nin düzenlediği toplu açılış ve temel atma töreninde yaptığı konuşmada, katılımcıları, 30 Mayıs Cumartesi günü Yenikapı'da düzenlenecek İstanbul'un fethinin 562. yıl kutlamalarına davet etti. Erdoğan, bu etkinlikte 562. yıl anısına 562 kişiden oluşan mehter takımının konser vereceğini, Türk Yıldızları'nın gösteri sunacağını belirtti.

Vatandaşlardan oyuna gelmemelerini isteyen Erdoğan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Avrasya Tüneli'nin yatırımlarını hatırlatarak, "Bunları biz yapıyoruz. Bu adımları biz attık, biz. Hala konuşuyor. Kadıköy'den Kartal Pendik hızlı tren bunların rüyasında var mıydı? Şu anda İstanbul'dan Ankara'ya, Konya'ya hızlı tren elhamdülillah gidiyor. Bunları biz yaptık. Terör örgütünü arkasına alan bir parti çıktı. Ne diyor? 'Taksim Kabemizdir' diyor. CHP zihniyeti ne diyordu? 'Kabe Arap'ın olsun bize Çankaya yeter' diyordu. Değerli kardeşlerim, bizim tek Kabemiz var, o da Mekke'de. Fark bu" diye konuştu.

"Terör örgütünü arkasına alan partiden aday olan sözde müftü"nün, "Partimin dini Zerdüştlük olsa ben yine aday olurdum" dediğini aktaran Erdoğan, "Şu kafaya bak. Şu zihniyete bak. Sen bu ülkede nasıl müftü olmuşsun? Ben Kürt kardeşlerime sesleniyorum. Herhalde bu adamların arkasından gitmeyeceksiniz. Bu adamlara gereken cevabı vereceksiniz. Çünkü biz sizi sevdik ama onlar sizi istismar etti" dedi.

"Bu millet dinine sadıktır"

Bugün Hakkari'de havaalanı açılışına katılacağını belirten Erdoğan, açılışın, müteahhitler tehdit edildiği ve iş makinaları yakıldığı için iki yıl ertelenmek zorunda kalındığını ifade ederek, şöyle devam etti:

"Bunu yapanlar kim? Bölücü terör örgütü. Peki bunun desteğinde olan siyasi partinin burada bir gayreti oldu mu? Maalesef, ondan nemalanıyor. Ben diyorum ki 7 Haziran'da benim Kürt kardeşlerim, özellikle de dindar Kürt kardeşlerim bunlara gereken cevabı verecektir. Ne diyor? 'Din derslerini kaldıracağız'. Neyi kaldırıyorsun? Bu millet dinine sadıktır. Bu millet imanlıdır. Allah'ın izniyle size asla bu payeyi vermeyecek. Onun için diyorum ki şurada 7 Haziran'a çok kalmadı. Çok çalışmanız lazım. Kapı kapı dolaşmanız lazım. Hanım kardeşlerimin çok çalışması lazım. 7 Haziran bunlara gerekli dersin verileceği gündür."

"İmamlar kaçıyor"

Hacı Bektaş-ı Veli'nin "Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız" şeklindeki sözünü hatırlatan Erdoğan, daha sonra rabia işareti yaparak, "Rabiamızda ne var? Tek millet. Tek milletin içinde ne var? Türkü var, Kürdü var, Arabı var, Lazı var, Gürcü var, Abhaza var, Boşnakı var, Arnavutu var, aklınıza kim gelirse, hepsi tek millet. Tek bayrak. Bayrağımızın rengi şehidimizin kanıdır, hilal bağımsızlığımızın ifadesidir, yıldız şehidimizdir. Tek vatan. 780 bin kilometrekareyle tek vatan. Burada ameliyat yaptırmayız. Kim buna yönelirse karşısında bizi bulur, Silahlı Kuvvetlerimizi bulur, polisimizi bulur, hepsinden öte milletimizi bulur. Tek devlet.. Çıkmış paralel devlet. Ne demiştim hatırlayın, 'İnlerine gireceğiz' demiştim. Girdik mi? Şimdi imamlar kaçıyor. İmam mihrabı terk eder mi? Ama bunlarınki kaçıyor. Nereye kaçarlarsa kaçsınlar sonuna kadar kovalayacağız. Yerleri belli zaten. Hazır... Onlar kaçacak, biz kovalayacağız çünkü bu milleti bölenlerle, bu ümmeti bölenlerle mücadelemiz evelallah devam edecektir" dedi.

Erdoğan, "Dik dur eğilme, bu millet seninle" şeklindeki slogana, "Biz, Allah'tan başka hiç kimsenin karşısında eğilmedik. Sadece rükuda eğiliriz. Başka eğildiğimiz bir yer yoktur. Onun için el ele vereceğiz. Asla bizim için korku olmayacak ve bizler şunu unutmayalım, yok tehditmiş yok buymuş buna bakmayacağız. Niye? İnsan bir kere ölecek. Buna bakacağız" karşılığını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra katılımcılarla "Beraber yürüdük biz bu yollarda" şarkısının sözlerini söyleyerek konuşmasını tamamladı.

Törende bir kısmı restore edilen, bir kısmı yeni yapılan eserlerin açılışı gerçekleştirildi, bazı eserlerin de temeli atıldı.

Erdoğan, konuşmasının ardından protokol üyeleriyle açılış kurdelesini kesti. Bu esnada "hayırlı olsun" dileklerini ileten Erdoğan, vatandaşlardan dua beklediğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Galatasaray'ı da Spor Toto Süper Lig'de şampiyon olmasından dolayı kutladı.

Törenin sonunda Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a günün anısına plaket sundu.

Törenden notlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tören alanına gelişinde yoğun sevgi gösterisiyle karşılandı. Erdoğan da vatandaşlara el sallayarak karşılık verdi.

Protokoldeki yerine oturan Erdoğan, yanına gelen yaşlı bir kadınla bir süre sohbet etti. Erdoğan, yanına gelen bazı çocukları da sevdi, kendilerine oyuncak hediye etti.

Törenin yapıldığı alanın değişik yerlerine, Türk bayrağı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın posterleri ile açılışı yapılan ve temeli atılan eserlerin fotoğraflarının bulunduğu pankartlar asıldı.

Ayrıca, törenin yapıldığı alanın yanında bulunan Tenzile Erdoğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin duvarına asılan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan'a çiçek verirken çekilmiş fotoğrafının bulunduğu dev poster dikkati çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşurken zaman zaman "Recep Tayyip Erdoğan" ve "Dik dur eğilme, bu millet seninle" sloganları atıldı.

Törene, Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok ve Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de katıldı.

(Bitti)

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Üsküdar Belediyesi Tenzile Erdoğan İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title