Haberler

Üsküdar Belediyesi Kutlu Doğum Programı düzenliyor.

ilandır
Güncelleme:

18 Nisan 2015 Cumartesi saat 17:00 ile 20:00 arasında Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek programda konukları zengin bir içerik bekliyor.

Kur'an-ı Kerim Tilaveti (Yeni Camii İmamı Ferruh Muştuerve Mali'li hafız EbubekirDiaby) ile başlayacak program Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN'inkonuşmasıile devam edecek. Üsküdar Belediyesi Genç Enderun öğrencilerinin hazırladığı 6 parçalık Kutlu Doğum çocuk konseriise gönüllere hoş esintiler bırakacak.

Kutlu Doğum Köyü

Kutlu doğum programı için BağlarbaşıKültür Merkezine temsili bir köy kuruldu.
Böylece Peygamberimizin hayatının çocukların dünyalarına sirayet edecek nesneler üzerinden kronolojik olarak canlandırılması amaçlandı.
Kapı girişinin süslenmesinden köyün tüm ayrıntısına kadar tarihi gerçeklikler esas alınarak tasarlandı. Ziyaretçilerin kutlu beldelerde yolculuk yapıyorhissine kapılması amaçlandı. Mekke ve Medine dönemi panaromikolarak canlandırıldı.


Meydanın ortasında 4 metreye 5 metre ölçülerinde bir Kabemaketi bulunuyor. Ziyaretçiler Kabe'ninetrafındatemsili bir tavaf gerçekleştirebilecek.

Peygamber Efendimiz'inEvi

Köyün en dikkat çekiciobjelerinden birisi de Peygamberimizin evinin maketi. 2,80 metre boyundaki ev maketinin içerisinde Peygamberimizin temsili eşyaları bulunuyor.
2 metre yüksekliğindeki HiraMağarası maketinde iseışık ve ses efektleri ile bilgi verici panolar yer alıyor.Yineaynı şekilde hazırlananSevr Mağarası maketinin önünde ise örümcek ağı ve kuş heykeli ile bulunuyor.

Ayrıca Peygamberimizin devesi, Mescid-i Nebevi'nin inşası, ağlayan hurma kütüğügibi birçokmaket ziyaretçilerini bekliyor.

Kutlu Doğum Köyü, 12 gün boyunca meydanda kalacak ve ziyaretçilere açık olacak.

Üsküdar Belediyesi Bağlarbaşı Advertorial Haberler Advertorial Sondakika Advertorial Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
title