Haberler

Üsküdar Belediyesi, "iyilikte kelebek etkisi" yaratmak için koştu!

Güncelleme:

Platformu, sosyal sorumluluk bilinci ve küçük bir adımla büyük bir değişim yaratmak hedefiyle yeni bir etkinliğe daha ev sahipliği yaptı.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "Kelebek Hastalığı ile mücadele eden çocuklarımız için önce İstanbul'da sonra tüm Türkiye'de "İyilikte kelebek etkisi" yaratmak istiyoruz" dedi.

Hayaller Gerçek Olsa Derneği Başkanı sanatçı Fulden Uras, "30 çocukla yola çıktık, şu an yaklaşık 3 bin 200 çocuk derneğimize kayıtlı, bu hastalıkla mücadele eden daha yüzlerce çocuk var var" diye konuştu.

İyi Ki Üsküdar Var! platformu, Hayaller Gerçek Olsa Derneği, Mutlu Şehir Anneleri ve Rebel Runners iş birliğiyle bir araya gelen katılımcılar, çocuklarda çok ağrılı bir cilt hastalığı olarak görülen Kelebek Hastalığı'na dikkat çekmek için bir iyilik koşusu düzenledi. "İyilikte Kelebek Etkisi Yaratmak İçin Koşuyoruz" sloganıyla düzenlenen koşu; Bağlarbaşı Kültür Merkezi ile Validebağ Korusu arasında gerçekleşti.

Hasta çocuklara yardım için bir kermesin de düzenlendiği etkinliğin açılışında konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, hastalığın kamuoyunda çok bilinmediğine dikkat çekerek, "Kelebek Hastalığı ile mücadele eden çocuklarımız için önce İstanbul'da sonra tüm Türkiye'de "İyilikte kelebek etkisi" yaratmak istiyoruz" dedi. Türkmen, kelebek hastalığının, çocuklar için çok acı veren bir hastalık olması nedeniyle çocukların toplumdan da soyutlandığını ifade ederek, bu etkinlik sayesinde toplumda yaratılacak farkındalığın en büyük amaçları olduğunu belirtti.

Hayaller Gerçek Olsa Derneği Başkanı sanatçı Fulden Uras ise konuşmasında, Üsküdar Belediyesi, Rebel Runners ve İyi ki Üsküdar Var! Platformu'na teşekkür etti. Yaklaşık 30 çocukla çıktıkları yola, bugün 200 çocukla devam ettiklerini söyleyen Uras,"daha ulaşamadığımız yüzlerce çocuk var. Onların acılarını bir an için bile olsa dindirmek ve hayallerini gerçekleştirmek bizim için çok önemli. İyilik hiç de pahalı bir şey değil" diye konuştu. Uras, herkesi kelebek hastalığıyla mücadele eden çocuklarla dayanışmaya çağırdı.

Konuşmaların ardından katılımcılar Bağlarbaşı Kültür Merkezi ile Validebağ Korusu arasında belirlenen rotada toplu halde koştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Üsküdar Belediyesi Hilmi Türkmen Fulden Uras İstanbul Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title