Haberler

Üsküdar Belediye Başkanı, Basın Mensupları ile Bir Araya Geldi

Güncelleme:

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, 8. Üsküdar Sempozyumu kapsamında basın mensupları ile bir araya geldi.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, 8'inci Üsküdar Sempozyumu kapsamında basın mensupları ile bir araya geldi. Başkan Türkmen, "Üsküdar sadece Üsküdar için değil, İstanbul için değil, Üsküdar Türkiye için çok önemli bir şehir. Üsküdar dünya kültür tarihi için de çok önemli bir şehir" dedi.

Üsküdar 8'inci Sempozyumu'nun kamuoyuna duyurulması amacı ile Üsküdar Belediyesi tarafından Paşalimanı SGK Sosyal Tesislerinde basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, sempozyum bilim kurulu üyelerinden Prof. Dr. Mehmet Akif Aydın ve basın mensupları katıldı.

Katılımcılara hitap eden Başkan Türkmen, yapılan sempozyumlarının amacının Üsküdar'ın tarihi zenginliklerine sahip çıkmak olduğunu söyledi. Sempozyumun eski Üsküdar Belediye Başkanı Mehmet Çakır anısına yapıldığını ifade eden Türkmen, "Üsküdar'da nefes alan herkes Üsküdar'a nefes vermeli. Hepimize bu şehre bir şeyler katmak adına çok görev düşüyor. Üsküdar'la ilgili çok ciddi hedeflerimiz var" dedi.

"ÜSKÜDAR DÜNYA KÜLTÜR AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ BİR ŞEHİR"

"Üsküdar'ın kültürüne, tarihine ve geçmişine dair ne kadar söz söylesek, ne kadar araştırma yapsak, ne kadar sempozyum yapsak azdır" diyen Türkmen, "Gerçekten de Üsküdar ilçelerden, beldelerden herhangi bir belde, şehir değildir, Üsküdar her tarihçinin, her bilim adamının, her edebiyatçının, her ressamın, her şairin farklı duygularla andığı, zikrettiği, yazdığı, çizdiği, gezdiği gerçekten bir kültür şehridir" dedi.

Türkmen, "Bir kültür şehrinden bahsediyoruz. Üsküdar tarihi kültürle, tarihi o zengin alt yapısıyla çok önemli bir şehir olduğunu iddia ediyoruz. İddiadan öte bunu hepimiz kabul ediyoruz" şeklinde konuştu.

Üsküdar için yazılıp söylenecek çok şeyin olduğunu ifade eden Türkmen, "Bazı dostlarımız 'bu kadar sempozyuma ne gerek var' diyor. Şunu ifade etmeliyim ki Üsküdar için değil yılda bir, inanın her ay bir sempozyum yapsak o kadar çok konu var. O kadar çok araştırmaya öğretmeye değer zenginlik var. Dolayısıyla bu şehre karşı bizler yerel yönetimler, belediyeler olarak sadece İstanbul'un alt yapısı, üstyapısı, yolu, izolasyonu, suyu, çevresi, yeşil alanı, elbette ki bunlar bizim vazifemiz ama Üsküdar'da bu vazifelerin belki de bunlardan daha önemlisi kültüre yönelik, sanata dair, edebiyata dair, şiire dair, Üsküdar'ın tarihine dair hem çok ciddi sorumluluğumuz var, hem de çok ciddi imkanlarımız var. Üsküdar'da eşeledikçe altından hazine çıkıyor. Üsküdar sadece Üsküdar için değil, İstanbul için değil, Üsküdar Türkiye için çok önemli bir şehir. Üsküdar dünya kültür tarihi için de çok önemli bir şehir" diye konuştu.

Toplantı sonrası bir basın mensubunun Üsküdar'da müze yapılacak mı? sorusunu değerlendiren Başkan Türkmen, yeni yapılacak olan belediye binasında bir müze yapılacağını söyledi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Üsküdar Belediyesi Paşalimanı Türkiye Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title