Haberler

Uskad Genel Başkanı Karabayram'dan Arkeolog Esad'ın Öldürülmesine Kınama

Merkezi Van’da olan Uluslararası Strateji Kalkındırma Araştırma Derneği (USKAD) Genel Başkanı Cemil Karabayram, Arkeolog Halid Esad’ın IŞİD tarafından öldürülmesini sert bir dille kınadı.

Merkezi Van'da olan Uluslararası Strateji Kalkındırma Araştırma Derneği (USKAD) Genel Başkanı Cemil Karabayram, Arkeolog Halid Esad'ın IŞİD tarafından öldürülmesini sert bir dille kınadı.

Yaptığı yazılı açıklamada, IŞİD'in Şam'da bilime ve tarihe karşı bilinçli olarak yürüttüğü hunharca katliamlarına ara vermeksizin devam ettiğini ifade eden Karabayram, "Her biri ayrı ayrı savaş suçu sayılan tarihi eserleri yok eden IŞİD saldırıları, savaş sırasında gelişigüzel yapılan hareketler değil; bilinçli ve sistematik operasyonlardır. Yaklaşık bir ay önce esir alınan Palmyra Antik Kenti'nin bakımından sorumlu Arkeolog Halid Esad'ın birkaç gün önce hunharca şehit edilerek naaşının Palmyra'nın antik sütunlarından birine asılması da, IŞİD'in tarihi yok ederek yüzyıllarca İslam'ın hüküm sürdüğü coğrafyada yeni bir milat oluşturma girişiminin bir parçasıdır" dedi.

IŞİD'in hem İslam coğrafyasındaki kültürün izlerini silmeye çalıştığını hem de tarihi eser kaçakçılığıyla yaptığı kitlesel katliamların finansmanını sağladığının altını çizen Karabayram, "IŞİD'in sattığı tarihi eserlerin alıcısı olan uluslararası destekçileri de, modern görünümlerinin altında yüz binlerce cinayette olduğu gibi Halid Esad'ın katledilmesinde de IŞİD'in ortağıdırlar. Bölgedeki tüm kültürlerin olduğu gibi bin yılı aşkın İslam medeniyetinin izlerini de yok etmek isteyen IŞİD'in bölgede İslam izlerini silmeye çalışan batılı ortaklar bulması bizleri şaşırtmamaktadır. Zira, İslam fobisi özellikle son yıllarda uluslararası stratejinin önemli ve popüler başlıklarından biri olarak sıkça karşımıza çıkmaktadır. Hayatının büyük bir bölümünü adadığı Palmyra Antik Kenti'nde hunharca şehit edilen Halil Esad'a Allah'tan rahmet diliyor, uluslararası odakları; IŞİD'in temel finans kaynağı olan tarihi eser kaçakçılığı konusunda gerekli önlemleri alması konusunda uyarıyoruz. İslam kültürünü bu coğrafyadan silmeye kimsenin gücü yetmeyecektir" şeklinde konuştu. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şam Yerel Haberler

title