Haberler

Uşaklı Kübra Peker YGS-2'deTürkiye İkincisi Oldu

Güncelleme:

Uşak özel Üftade Koleji öğrencisi Kübra Peker, YGS'de, YGS-2 puan türünde Türkiye ikincisi, YGS-1 puan türünde Türkiye dördüncüsü oldu.

Uşak özel Üftade Koleji öğrencisi Kübra Peker, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS), YGS-2 puan türünde Türkiye ikincisi, YGS-1 puan türünde Türkiye dördüncüsü oldu. Sınavda derece yapmayı beklemediğini belirten Peker, "4 soruyu yanlış cevapladım. İyi bir üniversitede tıp eğitim almak istiyorum" dedi.

YGS-2 puan türünde 499,88804 puan alarak Türkiye ikincisi, YGS-1 puan türünde ise 498,66943 puanla Türkiye dördüncüsü olan Kübra Peker, yaşadığı mutluluğu dile getirdi. Sınavca düzenli bir çalışma ile hazırlandığını belirten Peker, kendisine destek veren ailesine ve öğretmenlerine teşekkür etti. Kübra Peker'in babası Yunus Peker ise kızının elde ettiği başarı neniyle yaşadıklarımı mutluluğu anlattı.

Sınava düzenli çalışarak ailesinin desteği ile hazırlandığını söyleyen Peker, "İyi bir hazırlık dönemi geçirdim. Ailem ve öğretmenlerim bu süreçte bana destek oldu. Sınavda 4 soruyu yanlış cevaplamıştım. Bu nedenle derece yapmayı düşünmüyordum. Sonuçlar açıklanınca YGS -2 puan türünde ikinci YGS-1 puan türünde ise dördüncü olduğumu öğrendim. Büyük bir sevinç yaşadım ve ailemle sevincimi paylaştım. Hedefim iyi bir üniversitede tıp eğitimi almak. Bu hedefe ulaşabilmek için çalışmaya devam edeceğim" dedi. - UŞAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Uşak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title