Haberler

Uşak Valiliği 77 Yaşındaki Halk Ozanına Cd Yapacak

Uşak Valiliği, Eşme ilçesine bağlı Güllü beldesinde yaşayan 77 yaşındaki halk ozanı Selahattin Özkan'ın şarkılarını bir CD'de toplayacak.
Eşmeli halk ozanı Selahattin Özkan, gecen yıl katıldığı Kars Aşıklar Şenliğinde büyük ilgi toplayıp, bir...

Uşak Valiliği, Eşme ilçesine bağlı Güllü beldesinde yaşayan 77 yaşındaki halk ozanı Selahattin Özkan'ın şarkılarını bir CD'de toplayacak.

Eşmeli halk ozanı Selahattin Özkan, gecen yıl katıldığı Kars Aşıklar Şenliğinde büyük ilgi toplayıp, bir çok müzik otoritesinden tam not aldı. Özkan'ı onurlandırmak isteyen Uşak İl Kültür Turizm Müdürlüğü, kendi beslediği 24 şarkıyı bir müzik CD'sinde toparlamak için çalışma başlattı.

Yıllardır köyünde aşıklık geleneğinin devam etmesi için uğrasan Selahattin Özkan, ilk okul cağlarında eline aldığı sazı bir daha bırakmamış. Özkan, daha çocukluğunda başladığı müzik yaşantısını yıllarca Eşme ve bölgesinde düğünlerde şarkı söyleyerek 1990 yılına kadar devam etmiş. Halen kendi köyünde ve çağrılan tüm etkinliklerde çalıp söylemekte geleneğin devam eden Özkan, hem kendi beslediği hem de Aşık Veysel başta olmak üzere Neşet Ertaş ve Özay Gönlüm gibi müzik üstatları seslendiriyor.

Eserlerinin ölümsüzleşmesini sağlayacak olan Uşak Valiliği'ne teşekkür eden Özkan, "Saz çalmayı ve şarkı söylemeyi hala çok seviyorum. Çocukluğumdan beri devam eden bir alışkanlık çevremden olumlu tepkiler almaya devam ettikçe, bunu sürdüreceğim. Bir çok kez valilerle ve devlet erkanıyla ayrı ayrı çalıp söyledim. Aşıklık geleneğinin Eşme bölgesinde devam etmesi için yoğun cabalar sarf ettim. Yetişen yeni nesilden arzum; bu geleneğe sıkıca sarılmalarıdır" dedi. - UŞAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Selahattin Özkan Kars Eşme Uşak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title