Haberler

Uşak Üniversitesi'nin Mezuniyet Töreni

Uşak Üniversitesi'nde 2013-2014 akademik yılında mezun öğrenciler için mezuniyet töreni düzenledi.

Uşak Üniversitesi'nde 2013-2014 akademik yılında mezun öğrenciler için mezuniyet töreni düzenledi.

Uşak Üniversitesi'ne bağlı fakülte ve meslek yüksek okullarından mezun olan öğrenciler Bir Eylül Stadyumu'nda düzenlenen mezuniyet töreninde kep fırlattı. Düzenlenen törene Vali Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz, Milletvekilleri İsmail Güneş ve Dilek Akagün Yılmaz, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Fuat Kömürcü, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Cumhurbaşkanı Ekonomi Başdanışmanı Durmuş Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Bayram, Adalet Komisyonu Başkanı Ferhat Bursal, Rektör Prof. Dr. Sait Çelik, İl Emniyet Müdürü Ogün Toprak, rektör yardımcıları, dekanlar, öğretim üyeleri, öğrenciler ve velileri katıldı.

Törende, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, Uşak Üniversitesinin göz bebeği, geleceğin parlayan yıldızları öğrencilerimiz ve onların fedakar aileleri hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum diyerek başladığı konuşmasına şöyle devam etti; "Uşak Üniversitesi; 3 Enstitü, 11 Fakülte, 3 Yüksekokul,, 10 Meslek Yükseokulu, 20 Araştırma ve Uygulama Merkezi ve 768 i Uluslararası olmak üzere yaklaşık 17 bin öğrencisi, 540 Akademik ve 296 idari personeliyle hızla büyüyen bir dünya üniversitesidir. Buna paralel olarak fiziki yapılanmamız da hız kesmeden devam etmektedir. Ödüle doymayan kütüphanemiz, kapalı spor kompleksimiz, çarşı merkezimiz ile Uşak Üniversitesi kampüsü modern bir yaşam alanı haline gelmiştir. Bu gelişme öğrenci yaşam merkezi, Stat ve kongre kültür merkezi projeleriyle devam edecektir. Sevgili Öğrenciler, Sizlerle, yeni kurulan bir üniversitenin kuruluş yıllarının iyi-kötü, eksik-fazla, tüm yönlerini yaşadık. Öğrenci odaklı modern bir kampüsün yükselmesine tanıklık ettiniz. Burada Türkiye'nin en iddialı üniversite kampüsünü inşa ederken sizlerin de ayağını inşaat artıklarına ve çamura değdirmedik. Birlikte bir geleceği inşa ettik, bir hayali gerçekleştirdik. O nedenle sizler hep özel gözlemlerle buradan ayrılacaksınız. Gelişimimize; şikayetlerinizle, önerilerinizle, fikirlerinizle, sevginizle, saygınızla verdiğiniz katkılar için çok teşekkür ediyoruz. Bu duygu düşüncelerle bundan sonraki yaşamınızda her şeyin gönlünüzce olmasını diliyorum. Yolunuz açık olsun. Uğurlar olsun" dedi.

Törende konuşan Vali Seddar Yavuz da, Uşak Üniversitesi'nin genç bir üniversite olmakla birlikte 2006 yılından bu yana her yıl verdiği mezunlarla ülkenin yetişmiş insan gücü talebine katkı sağladığını ifade ederek "Üniversitemizin gelişmesi için elimizden gelen her türlü katkıyı vermeye hazırız. Her İlimize bir üniversite açılması kararlaştırılması ve Uşak Üniversitesinin açıldığının ilan edilmesinin ne kadar doğru bir karar olduğunu ortadadır. Üniversitemizin açıldığı günden bugüne kendini geliştirmesi, çağın getirdiği bütün imkanları öğrencilerine sunması ve hem şehir hem de kendi açısından kazındırdıkları, yazılması gereken önemli bir başarı hikayesidir. Bugün burada mezuniyet sevinci yaşayan tüm öğrencilerimizi kutlar, başarılarının ömür boyu devam etmesini ve yağlıklı bir yaşam sürmelerini temenni ederim" dedi.

Törenin sonunda Uşak Üniversitesi'ne bağlı fakülte ve meslek yüksek okullarından mezun olan öğrenciler kep atarak mezuniyetlerini coşkuyla kutladılar. Törenin ardından ünlü pop müzik sanatçısı Mabel Matiz konseri ile öğrencilerin coşkusu ikiye katlandı. - UŞAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dilek Akagün Yılmaz Selda Yavuz Eylül Uşak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title