Haberler

Uşak Üniversitesinde Yabancı Öğrenci Sayısı Artıyor

Uşak Üniversitesi Rektörü Çelik, "Hedefimiz uluslararası öğrenci sayısında ilk 10 üniversite arasına girmek." dedi.

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, üniversitedeki yabancı uyruklu öğrenci sayının her geçen yıl arttığını belirterek, "Hedefimiz uluslararası öğrenci sayısında ilk 10 üniversite arasına girmek" dedi.

Prof. Dr. Çelik, gazetecilere yaptığı açıklamada Uşak Üniversitesi'nin yurt içi ve yurt dışındaki öğrenciler tarafından tercih edilen bir üniversite olduğunu ve gelişimini hızlı şekilde sürdürdüğünü söyledi.

Uşak Üniversitesi'nde öğrenci sayısının her geçen yıl arttığına dikkati çeken Çelik, yabancı öğrencilerin ilgisinin ise sevindirici olduğunu ifade etti.

Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK)  açıkladığı Yükseköğretim Bilgi Yönetim Sistemi ve Kurumsal Değerlendirme Raporu'ndaki verilere göre Uşak Üniversitesi'nin Türkiye'deki üniversitelerin uluslararası öğrenci sayısına göre yapılan sıralamada 630 yabancı uyruklu öğrenci ile 26. sırada yer aldığını kaydeden Çelik rakamların Uşak Üniversitesi'ni uluslararası öğrencilerin tercih ettiğini gösterdiğini vurguladı.

Prof. Dr. Çelik şöyle konuştu:

"Bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışmalarla yabancı öğrenci sayımızı artırdık. Yeni kurulan bir üniversite olarak birçok köklü üniversiteyi ve bölge üniversitelerini geride bıraktık. Uluslararası bir üniversite olabilmek için kapılarını tüm dünyaya açarak en önemli adımlardan birini atmış olan Uşak Üniversitesi'nde bugün, Malavi, Zambiya, Uganda, Türkmenistan, Tacikistan, Türkiye, Suriye, Sırbistan, Rusya, Özbekistan, Orta Afrika Cumhuriyeti, Nijer, Moldova, Moğolistan, Kongo, Kırgızistan, Kazakistan, İran, Irak, Gürcistan, Gine, Ekvator Ginesi, Etiyopya, Endonezya, Bulgaristan, Azerbaycan, Avusturya, Arnavutluk, Almanya ve Çin gibi dünyanın 30 farklı ülkesinden öğrenci var.

Son derece sınırlı bir kaynakla, hiçbir reklam yapmadan, hiçbir uluslararası fuara katılmadan, yani bu iş için para harcamadan başardık. Biz yerel değerlerden yola çıkarak uluslararası bir üniversite olma vizyonuyla hareket ediyoruz. Gelecek akademik yıl, 2 bin 80 uluslararası öğrenci için YÖK'e başvuru yaptık. Hedefimiz uluslararası öğrenci sayısında ilk 10 üniversite arasına girmek." - Uşak

Kaynak: AA / Yerel

Sait Çelik Türkiye Uşak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title