Haberler

Uşak Üniversitesi'nde Yabancı Öğrenci Hedefi

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, uluslararası yükseköğrenim kurumu olma hedefiyle yurt dışından öğrenci çekmeye çalıştıklarını, bu yöndeki çalışmalar doğrultusunda 21 dilde üniversiteyi tanıtıcı katalog hazırlattıklarını söyledi.

Rektör Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'deki üniversitelerin eğitim kalitesinin her geçen yıl arttığını, özellikle Anadolu'da kurulan üniversitelerin son yıllarda hızlı bir gelişim gösterdiğini belirtti.

Üniversitelerin bilimin üretildiği ve yayıldığı kurumlar olmasının yanı sıra ülkeler arasında köprüler kurarak iş birliğini ve kültürel kaynaşmayı sağladığını kaydeden Çelik, Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşması için üniversitelere önemli görevler düştüğünü, önlerine yeni hedefler koyduklarını dile getirdi.

Uşak Üniversitesi'nin de rekabetçi, girişimci, yenilikçi, tercih edilen ve kaliteye önem veren uluslararası bir konuma gelmesi amacıyla projeler ürettiklerini, hayata geçirdiklerini ifade eden Çelik, 2014-2105 döneminde 98 ülkeden 1993 öğrencinin eğitim gördüğü üniversitelerinin, beş yıl içerisinde Türkiye'de en fazla yabancı öğrenciye eğitim veren ilk üç üniversitesi arasına girmesini hedeflediklerini vurguladı.

Rektör Çelik, geçen yıl YÖK tarafından üniversitelerine tanınan 2 bin 9 kişilik yabancı öğrenci kontenjana 7 bin 345 başvuru yapıldığını hatırlatarak, tercih edilen üniversite olmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Çeşitli dillerinde hazırlattıkları kataloglara üniversiteye nitelikli öğrenci çekmeyi başardıklarını bildiren Rektör Çelik, şöyle devam etti:

"Türkçe dahil 21 dilde katalog hazırlattık. Bu katalogları üniversitemizde öğrenim gören öğrencilerimiz, Dışişleri Bakanlığımız, elçiliklerimiz ve konsolosluklarımız ve uluslararası fuarlarda dağıtarak üniversitemize yabancı uyruklu öğrenci çekmeyi hedefliyoruz.

Her zaman önümüze daha büyük hedefler koymalıyız. Üniversitelerimiz her türlü imkana sahip. Türkiye artık geçmişteki çatışma ortamını geride bıraktı. Sadece önümüze bakmalı, hükümetimizin koyduğu hedefler doğrultusunda gelişmeyi, çağdaşlaşmayı ilke edinmeliyiz."

Uşak Üniversitesinde fiziki yapılaşmanın yüzde 90 oranında tamamlandığını, güçlü bir akademik kadroya sahip olduklarını, gerek nicelik gerekse nitelik olarak gözle görülebilir, ses getiren ve dikkati çeken bir konuma ulaştıklarını aktaran Rektör Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Halen 11 fakülte, 3 yüksek okul, 11 meslek yüksek okulu, 3 enstitü, 21 araştırma ve geliştirme merkezinde 589 akademik personelle 22 bin öğrenciye eğitim veriyoruz. Bugüne kadar önümüze koyduğumuz hedeflerin büyük çoğunluğunu gerçekleştirdik. Ancak daha yapacak çok işimiz olduğunu biliyoruz. Eğitimde kalite çıtasını daha yukarılara taşıyacağız. Daha çok bilimsel proje üretmek istiyoruz. Tıp Fakültesi'nin eklenmesiyle daha büyük ve güçlü bir üniversite olacağız. Alanındaki nitelikli öğretim elemanlarının üniversitemize kazandırılması ve öğretim üyesine düşen öğrenci sayısı açısından uluslararası standartları yakalayacağız. Daha çok bilimsel proje üretmek istiyoruz. TÜBİTAK, DPT, AB yayın sayıları açısından yeni kurulan üniversiteler arasında ilk 3'e gireceğiz"

Kaynak: AA / Yerel

Sait Çelik Türkiye Uşak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title