Haberler

Uşak Üniversitesi'nde "Tıp Fakültesi" Hedefi

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, tıp fakültesinin 1-2 yılda tamamlanacağını ve bölgenin en güçlü üniversiteleri arasında yer almayı hedeflediklerini kaydetti.

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, tıp fakültesinin 1-2 yılda tamamlanacağını ve bölgenin en güçlü üniversiteleri arasında yer almayı hedeflediklerini kaydetti.

Çelik yaptığı yazılı açıklamada YÖK Genel Kurulu'nun 14 Temmuz'daki toplantısında Uşak Üniversitesi bünyesinde tıp fakültesi kurulmasına yönelik teklifi kabul ettiğini bildirdi.

Tıp fakültesinin kurulmasıyla Uşak Üniversitesi'ndeki fakülte sayısının 12'ye çıkacağını aktaran Rektör Prof. Dr. Çelik, dört yıllık koordineli ve gayretli çalışmalar sonucu gelinen noktanın üniversite ve kent için sevindirici olduğunu vurguladı.

Uşak Üniversitesi'nin hızlı bir gelişim gösterdiğine işaret eden Çelik, "Tıp fakülteleri 8-10 yıllık bir sürede kuruluş sürecini tamamlayabilir. Biz bu süreyi Uşak halkının, Uşak bürokrasisinin desteğiyle 1-2 yılda tamamlamayı hedefliyoruz. Tıp fakültesinin kurulmasıyla bölgenin en güçlü üniversiteleri arasında yer alacağız" ifadelerini kullandı.

Tıp fakültesi için gerekli fiziki mekan oluşturulması amacıyla kentin tüm aktörlerine görev düştüğüne dikkati çeken Sait Çelik, açıklamasında şunları kaydetti:

"Fiziki mekan konusunda daha önce de üniversitemize fakülte binası kazandıran TÜPRAG başta olmak üzere, Uşaklı sanayicilerin ve iş adamlarının, Uşaklı hayırseverlerin katkısı olacağını umuyorum. Ümit ediyorum ki 2016-2017 eğitim öğretim yılında fakültenin kurulumunu tamamlayıp öğrenci alabiliriz."

Kaynak: AA / Yerel

Sait Çelik Uşak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title