Haberler

Uşak Üniversitesi'de "Piri Reis ve Haritaları" Konferansı

Uşak Üniversitesi Coğrafya ve Ekoloji Topluluğu tarafından “Piri Reis ve Haritaları” adlı konferans düzenlendi.

Uşak Üniversitesi Coğrafya ve Ekoloji Topluluğu tarafından "Piri Reis ve Haritaları" adlı konferans düzenlendi.

Mustafa Kemal Paşa Amfisi'nde gerçekleşen konferansa Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Mesut Elibüyük konuşmacı olarak katıldı.

Prof. Dr. Mesut Elibüyük, 1465-1555 yılları arasında yaşamış olan Piri Reis'in hayatından bahsederek Piri Reis'ten önce dünyada haritacılık ve çizilmiş dünya haritalarının durumunu aktardı. Piri Reis'in, Kitab-ı Bahriye adlı denizcilik eserinde yer alan meşhur dünya haritası ve diğer haritaları nasıl çizdiğini söyleyen Prof. Dr. Mesut Elibüyük "Piri Reis, haritalarında kullandığı ölçek, yön oku, çeşitli işaretler, renkler, simgeler ve kenar bilgileri ile limanlar, bitki örtüsü, yer şekilleri, su kaynakları, o bölgede yaşayan hayvanlar, eski ve yeni yerleşmeler, şehir ve köyler hakkında ayrıntılı bilgiler vermiş ve bunları haritalarda göstermiştir. Piri Reis, haritasında, yazı, şekil ve renklerle, günümüz dünyasında 40 kadar ülke ile ilgili ayrıntılı bilgi vermiştir" dedi.

Konferansın sonunda konuyla ilgili öğrencilerin merak ettiği soruları yanıtlayan Prof. Dr. Mesut Elibüyük'e Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Basim Saatçi üniversitemiz adına plaket ve topluluk danışmanı Öğr. Gör. Derya Acar ise çiçek verdi.

Konferansta ayrıca Prof. Dr. Mesut Elibüyük kitaplarını imzaladı. - UŞAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ankara Üniversitesi Piri Reis Uşak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title