Haberler

Uşak'tan Muş'a Sevgi Köprüsü

Güncelleme:

Merkezi Uşak'ta bulunan OBAF, Muş'taki Konakkuran Yatılı Bölge İlköğretim okulunda öğrenim gören öğrencilere Uşak tarhanası gönderdi.

Merkezi Uşak'ta bulunan Olta Balıkçıları Federasyonu (OBAF), Muş'taki Konakkuran Yatılı Bölge İlköğretim okulunda öğrenim gören öğrencilere kışlık malzeme ve Uşak tarhanası gönderdi.

Federasyon tarafından bugüne kadar Uşak'taki okullara yapılan kışlık malzeme yardımı kampanyası bu yıl ilk kez il dışındaki bir okul için düzenlendi.

OBAF Başkanı İsmail Atalay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl Uşak genelinde 3 bin ilkokul öğrencisine kışlık atkı, bere, eldiven ulaştırdıklarını, bu yıl Malazgirt ilçesindeki Konakkuran Yatılı İlköğretim Okulu'nda öğrenim gören 300 çocuk için kampanya düzenlediklerini belirtti.

Federasyon üyelerinin katkılarıyla toplanan kışlık malzemelerin ilkokul öğrencilerine ulaştırıldığını ileten Atalay şunları söyledi:

"Geçtiğimiz yıl "Minik Eller Üşemesin" kampanyası ile 3 bin atkı,bere, eldiveni çocuklarımıza ulaştırdık. Bu yıl da Muş Konakkuran'da öğrenim gören öğrencilerimize 300 parça kışlık malzeme gönderdik. Bu sembolik bir yardım elbette. Konakkuran ve bölgedeki diğer okullara kışlık malzeme ulaştırmayı hedefliyoruz. Güç şartlarda eğitim öğretim yapan çocuklarımız olduğunu biliyoruz. Biz de Uşak'tan onlara moral vermek istedik. Federasyon üyelerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Toplayabildiğimiz tüm kışlık ürünleri ihtiyacı olan öğrencilerimize ulaştırmaya devam edeceğiz."

Konukkaran Yatılı İlköğretim Okulu'nda 650 öğrencinin eğitim gördüğünü, öğrencilerin ağır kış şartlarında eğitim hayatlarını sürdürdüğünü ifade eden Atalay, kışlık malzemelerin yanı sıra yatılı bölge ilköğretim okulunda öğrenim gören öğrenciler için 10 kilogram tarhana gönderdiklerini de ifade etti.

Federasyon üyelerinin kampanyayı heyecanla yürüttüğünü ifade eden Atalay, Uşak - Muş arasında sevgi köprüsü kurmayı amaçladıklarını söyledi.

Muhabir: Soner Kılınç

Yayıncı: Tolga Albay - UŞAK

Kaynak: AA / Yerel

İsmail Atalay Konakkuran Uşak Muş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title