Haberler

Uşak'taki "Paralel Devlet Yapılanması" Operasyonunda 3. Tutuklama

Uşak'ta, "Paralel Devlet Yapılanması"na yönelik operasyon kapsamında aranan ve bugün polise teslim olan iş adamı M.S. tutuklandı.

Uşak'ta, "Paralel Devlet Yapılanması"na yönelik operasyon kapsamında aranan ve bugün polise teslim olan iş adamı M.S. tutuklandı.

Uşak Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında geçtiğimiz hafta Uşak'ın yanı sıra İstanbul, Aydın, Isparta, Afyonkarahisar ve Kütahya'da gerçekleştirilen "Paralel Devlet Yapılanması"na yönelik operasyon kapsamında aranan iş adamı M.S, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ndeki ifadesinin ardından akşam saatlerinde adliyeye sevk edildi.

Cumhuriyet savcısına ifade veren M.S. tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkemede iddiaları kabul etmeyen M.S., FETÖ'ye üye olmak", "finansal destek sağlamak" "anayasal düzeni bozmaya çalışmak" suçlarından tutuklandı.

Operasyon kapsamında daha önce Uşak Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Ali Yıldırım, iş adamı Barış Altınordu tutuklanmıştı.

Operasyonda tutuklu sayısı 3'e yükselirken, 14 kişi aranıyor.

Olay

Uşak merkezli 6 ilde bazı kuruluşlar, eğitim kurumları ve iş yerlerinde "Paralel Devlet Yapılanması"na yönelik operasyon kapsamında haklarında yakalama kararı çıkarılan 41 kişiden 27'si gözaltına alınmış, 5'i sorgularının ardından savcılık talimatıyla serbest bırakılmıştı. Aralarında UOSB Başkanı Ali Yıldırım da bulunduğu toplam 22 kişi adliyeye sevk edilmiş, Ali Yıldırım ile Barış Altınordu, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) üye olmak, anayasal düzeni bozmaya çalışmak suçlarından tutuklanmış, 20 zanlı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Uşak Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü ve Fetullah Gülen'in, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) ele başı olduğu iddiasıyla bir numaralı şüpheli olarak arandığı soruşturmada, bazı iş adamlarının da aralarında olduğu 13 kişi hakkında yakalama kararı bulunuyor.

Zanlıların, FETÖ'ye finansal destek sağlamak amacıyla "himmet" adı altında halktan zorla topladıkları parayı, paravan şirketler aracılığıyla İsrail, Güney Afrika, ABD ve Tunus gibi ülkelere kaçırdıkları, ayrıca yine "himmet" adı altında toplanan malları paraya çevirmek amacıyla anlaşmalı olarak kamu ihaleleri düzenlenmesini sağladıkları ve bu malları kamu kurumlarına fahiş fiyatlara satarak ihalelere fesat karıştırdıkları, belirli dönemlerde yüklü miktarda parayı yurt dışına elden götürdükleri iddia edilmişti. Söz konusu paravan şirketler ile UOSB'de faaliyet gösteren 10'a yakın firmanın son 8 yıllık kayıtları, operasyon kapsamında geçmişe dönük incelemeye alınmıştı.

Arananlar arasında yer alan iş adamı H.S'nin yapılanmanın başında bulunan "Türkiye imamı"nın yardımcısı olduğu, Uşak'ı, yakın illerin bölge merkezi yaptığı ileri sürülmüştü.

Kaynak: AA / Yerel

Ali Yıldırım Altınordu İstanbul Uşak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title