Haberler

Uşak'taki Cinayet Davası

Temmuz ayında boşandığı Hatice Palta'yı av tüfeğiyle vurarak öldüren Adem K'nın yargılanmasına başlandı Jandarma ve savcılıkta verdiği ifadelerini kabul etmeyen sanık, olayın kaza olduğunu savundu

Uşak'ta boşandığı Hatice Palta'yı, cam kenarında bebeğini emzirirken av tüfeğiyle vurarak öldürdüğü iddiasıyla Adem K'nın, "ağırlaştırılmış müebbet hapis" cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

Uşak 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde öğleden sonra görülen davanını ilk duruşmaya "kasten adam öldürmek"ten yargılanan tutuklu sanık Adem K., öldürülen Hatice Palta'nın babası Ahmet Palta, annesi Dudu Palta, ağabeyi Erdoğan Palta ile avukatları ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri katıldı.

Platform'un, davaya müdahillik talebi, mahkeme heyeti tarfından kabul edildi.

Sanık Adem K., yaptığı savunmada, jandarma ve savcılıkta alınan ifadelerinin kabul etmeyerek, Hatice Palta'nın ölümünün "kaza" olduğunu söyledi.

Olay günü, eski karısını görmek eve gittiğini fakat yakınlarının kendisini kovduğunu ileri süren Adem K., bunun üzerine Hatice Palta'yı görebilme umuduyla yakındaki bir ağaca çıktığını belirtti. Havanın karanlıktı ve soğuk olduğunu belirten Adem K. "Ağaçta bir süre bekledim. Üşüdüğüm için elim titriyordu. Yanlışlıkla tetiğe dokundum. Tüfek ateş alınca, çıkan saçmalar Hatice Palta'ya isabet etmiş. İsteyerek öldürmedim" dedi.

Hatice Palta'nın annesi Dudu Palta ise olay günü Adem K.'nın eve gelmediğini söylerek, "Kızım sürekli ölüm tehdidi alıyordu, sonunda da öldürdü. En ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum" dedi.

Baba Ahmet Palta da, kızının aldığı tehditler nedeniyle koruma altında tutulduğunu belirtti.

Mahkeme başkanı Hakim  İbrahim İlhan sanık Adem K.'nın akli dengesinin yerinde olup olmadığının incelenmesi çin Manisa  Ruh ve Akil Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edilmesini kararlaştırdı.

Duruşma 6 Kasım'a ertelendi.

Dava öncesi, adliye önünde basın açıklaması

Duruşma öncesi, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri şehir meydanında basın açıklaması yaptı.

Platform İzmir Temsilcisi Senem Deniz Kural,  Hatice Palta'nın koruma altındayken öldürüldüğünü belirterek, kadına yönelik cinayetlerinin önüne geçilmesi için yasal düzenleme yapılması gerektiğini söyledi. Kural, "Bir baba, çocuğunu emziren eski karısını gözünü kırpmadan öldürebiliyor. Sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Bu nedenle davaya müdahil olacağız ve yargı sürecini yakından takip edeceğiz. Her gün ülkemizin bir yerinden yeni bir kadın cinayeti haberi geliyor. Bu vahşete dur demeliyiz" dedi.

Açıklamaya, Hatice Palta'nın yakınlarının yanı sıra, İzmir'de farklı tarihlerde öldürülen Ayşe Selen Ayla, Ferdane Çöl ve Pınar Ünlüer ile Uşak'ın Sivaslı ilçesinde öldürülen Nermin Şen'in yakınlarının da katıldı.

Olay

Paçacıoğlu köyü Karaçayır Mahallesi'nde oturan Hatice Palta, boşanma davaları üç ay önce sona eren eski kocası Adem K. tarafından av tüfeğiyle vurulmuştu. Zanlı daha sonra olay yeri yakınındaki ormanlık alana kaçarak izini kaybettirmiş, jandarma ekiplerince 14 saat sonra yakalanmıştı. - Uşak

Kaynak: AA / Güncel

izmir uşak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title