Haberler

Uşak'taki Anne Yardım Istiyor

Uşak'taki anne yardım istiyorUŞAK'ta dört çocuk sahibi 36 yaşındaki Nevin Sarıtaş, ikisi zihinsel engelli, biri epilepsi hastası olan 4 çocuğuyla kendisine uzanacak yardım elini bekliyor.

Uşak'taki anne yardım istiyor

UŞAK'ta dört çocuk sahibi 36 yaşındaki Nevin Sarıtaş, ikisi zihinsel engelli, biri epilepsi hastası olan 4 çocuğuyla kendisine uzanacak yardım elini bekliyor.

Iğdırlı olan ve 4 çocuğuyla birlikte Uşak'ta yaşamını sürdüren Nevin Sarıtaş, çocuklarının sağlık sorunları nedeniyle çalışamadığını ve geçim sıkıntısı yaşadığını söyledi. Eski eşi Ali Gökyaprak'tan yüzde 90 zihinsel engelli 16 yaşındaki Emirhan Gökyaprak ve yüzde 50 zihinsel engelli 10 yaşındaki kızı İklim Gökyaprak'ı dünyaya getiren Nevin Sarıtaş, birlikte yaşadığı, isminin açıklanmasını istenmeyen imam nikahlı eşinden de 3 yaşında ikiz çocuk sahibi oldu. O dönemde eski eşinden boşanmadığı için ikizlerine eski eş Ali Gökyaprak'ın üzerinden nüfus çıkaran Sarıtaş, Yunus Gökyaprak ve Emre Gökyaprak isimli ikizlerden Emre'nin ise ileri derece epilepsi olduğunu öğrendi.

Uşak'ta birlikte yaşadığı kişinin de kendisi gibi işsiz olduğunu belirten Sarıtaş, devletin bağladığı 960 TL bakım parası ile evin geçimini sağladıklarını kaydetti. Epilepsi hastası olan 3 yaşındaki Emre'nin sürekli nöbet geçirdiğini ve nefessiz kaldığını anlatan anne, vakitlerinin çoğunu Uşak ve İzmir'deki hastanelerde geçirdiğini söyledi. Maddi yetersizlikten dolayı birçok gün aç kaldıklarını, utandıkları için kimseden yardım isteyemediklerini ifade eden Sarıtaş şöyle konuştu:

"Bu eşim zihinsel engelli iki çocuğuma sahip çıktı. 3 yıl önce ikiz erkek çocuklarım oldu. Ama bunlardan birisi epilepsi hastası çıkınca, hayatımız kabusa döndü. Her günümüz oğlumun geçirdiği nöbetler nedeniyle hastanelerde geçiyor. Çocuğumun babası imam nikahlı eşim de çocuğun rahatsızlığı sebebiyle düzenli işe gidemeyince sürekli işten atılıyor. Tek geçim kaynağımız devletin engelli çocuğuma verdiği bakım parası. Eşim hastanelerde çocuğun başında ben de evde iki zihinsel engelli bir de ikiz kardeşinin başında kalmak zorundayım. İkimizin ne yazık ki kimsesi yok. Devlet yetkilileri lütfen bana düzgün kiralık bir ev bulsun. Birde epilepsi olan çocuğuma tedavi istiyorum. Hiçbir zaman daha iyi doktorlara götürme şansım olmadı. Benim imkanım yok. Ailemden destek yok. Çocuğum o kadar ölümden döndü. Bana doğru düzgün bir ev, çocuğuma güzel bir yatak başka bir şey istemiyorum. Benim çocuğum hiçbir zaman temiz bir yatakta yatamadı. Ben kendime bir şey istemiyorum sadece çocuklarıma temiz bir yatak ve temiz bir yorgan istiyorum"

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Uşak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title