Haberler

Uşak'ta Sel Sonrası Hasar Tespit Çalışması

Uşak'ta gün boyu süren ve akşam şiddetini artırarak bir derenin taşmasına yol açan sağanak yağmur sonrası, iki köy sel sularından olumsuz etkilendi.

Uşak'ta gün boyu süren ve akşam şiddetini artırarak bir derenin taşmasına yol açan sağanak yağmur sonrası, iki köy sel sularından olumsuz etkilendi. İl Özel İdaresi ekiplerinin çalışmasıyla tarlalardaki sel suları tahliye edildi. Vatandaşlar ise evlerine dolan suları motopomplar yardımıyla boşalttı. Hayatın normale döndüğü köylerde; İl Afet Acil Durum Müdürlüğü ve Tarım İl Müdürlüğü ekipleri hasar tespit çalışmasına başladı.

Dün gün boyunca süren, akşam ise etkisini arttıran yağmur, kent merkezine bağlı Mesudiye ile Bozkuş köyleri arasındaki Büyükdere Deresi'ni taşırdı. Taşkın suları, Bozkuş ile İkisaray köylerindeki ev ve tarlaları olumsuz etkiledi. Uşak- Ankara karayoluna kadar ulaşan sel suları ayrıca bir süredir tarifeli seferin yapılmadığı Uşak Havalimanı ile civarında binlerce dönüm arazide küçük gölcükler oluşturdu.

Sabah saatlerinde her iki köye giden Uşak İl Özel İdaresi ekipleri vidanjörlerle tarlalardaki sel suların tahliye etti. Evlerdeki sular ise köylülerin motopompla yaptığı çalışmayla dışarı boşaltıldı. Şu an iki köyde de hayat normale dönerken; İl Afet Acil Durum Müdürlüğü ve Tarım İl Müdürlüğü ekipleri, hasar tespit çalışmasına başladı. İlk belirlemelere göre; Bozkuş'te beş ev ile evlerin depo ve samanlık kısımlarının zarar gördüğü ayrıca her iki köyde tarımsal alanlarda ürünlerin olumsuz etkilendiği belirlendi.

İNCELEME SÜRÜYOR

Uşak İl Afet Acil Durum Müdürü İsmail Karaalp, "Sel felaketi; Mesudiye Köyü Muhtarlığı'nın dere yatağının ağzına moloz dökerek seli, Bozkuş Köyü'ne yönlendirmesiyle oluşmuş. Gece dere yatağına giderek kepçelerle molozları temizlettik. Sel suyu normale döndü. Bozkuş Köyü'nde selden dolayı ilk belirlemelere göre beş ev, bu evlerin depo ve samanlıkları zarar gördü. Ekiplerimiz Bozkuş ve civar köylerde incelemelerini sürdürüyor" dedi. - Uşak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Büyükdere Mesudiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

SON DAKİKA 18 NİSAN AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Tokat'ta en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title