Haberler

Uşak'ta 'Paralel Yapı' Operasyonu Şüphelileri Adliyede

Uşak merkezli olarak 5 kentte düzenlenen 'Paralel' operasyonunda gözaltına alınan 9 zanlı, bu sabah adliyeye sevk edildi.

Uşak merkezli olarak 5 kentte düzenlenen 'Paralel' operasyonunda gözaltına alınan 9 zanlı, bu sabah adliyeye sevk edildi.

Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü 'Paralel devlet yapılanması'na yönelik soruşturma kapsamında geçen salı günü üçüncü dalga operasyon yapıldı. Uşak merkezli İzmir, Antalya, Mersin ve Adıyaman'da polis tarafından gerçekleştirilen operasyonda, 9 kişi gözaltına alındı. Uşak'ta A.G, F.K, İ.G, İ.T. ve H.H.D, Antalya'da K.B. Mersin'de A.Y. Adıyaman'da S.K. ve İzmir'de ise M.A.G. adlı zanlılar yakalandı.

Örgüte finans sağlanması iddiasıyla gözaltına alınan şüphelilerin arasında maliye memuru, emekli astsubay, muhasebeci ve öğretmenlerin de bulunduğu öğrenildi. Zanlılar, emniyetteki işlemlerin tamamlanmasının ardından, bu sabah adliyeye sevk edildi.

İLK 2 OPERASYONA 5 TUTUKLAMA

Geçen 14 Ekim ve 17 Kasım'da kentte gerçekleştirilen iki ayrı operasyonunda 31 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden, 2011 Genel Seçimleri'nde AK Parti Uşak 3'üncü Sıra milletvekili adayı olan ve bir dönem Uşak Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Hazim Sesli, kardeşi Uşak Organize Sanayi Bölgesi Başkan Yardımcısı işadamı Mehmet Sesli, Uşak Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yıldırım, işadamı Barış Altınordu ve eğitimci Mehmet Dorum'un aralarında bulunduğu 5 kişi tutuklandı. Diğer 26 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. - Uşak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

adıyaman Mersin izmir uşak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title