Haberler

Uşak'ta Kitap Okuma Etkinliği

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, 49.Kütüphaneler Haftası kutlamaları kapsamında kent meydanında kitap okuma etkinliği düzendi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, 49. Kütüphaneler Haftası kutlamaları kapsamında kent meydanında kitap okuma etkinliği düzendi. Etkinliğe katılan Vali Mehmet Ufuk Erden, kitap okuma alışkanlığının önemine vurgu yaptı.

49. Kütüphaneler Haftası kutlamaları kapsamında Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü kent meydanında yarım saatlik kitap okuma etkinliği düzenledi. Etkinliğe katılan Vali Mehmet Ufuk Erden ile eşi Yeşim Erden, öğrencilerle kitap okudu. Etkinliğe Vali Erden'in yanı sıra, Kültür ve Turizm İl Müdürü Şerif Arıtürk, Gençlik Hizmetleri İl Müdürü Ahmet Kabay, öğrenciler ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Yaklaşık yarım saat süren etkinlik sonunda İl Halk Kütüphanesi'nde öğürenciler için tiyatro gösterisi düzenlendi.

Kitap okuma etkinliğinde öğrencilere hitap eden Vali Mehmet Ufuk Erden, bilginin kaynağının kitap olduğunu ifade ederek, gençlere kitap okuma alışkanlığını kazandırmak istediklerini söyledi. Türkiye'de kitap okuma alışkanlığının çok düşük olduğunu da anlatan Vali Erden, "Kitap bilgiye ulaşmanın yerel kapısıdır" dedi.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Şerif Arıtürk ise 13 kütüphanedeki 125 bin kitapla Uşak halkına hizmet verdiklerini anlatarak, "İl merkezi, ilçelerimiz ve beldelerimizde kütüphanemiz var. Bazı büyük köylerimize de gezici kütüphane ile hizmet veriyoruz. Kütüphanedeki kitap sayımızı ve içeriğini her yıl genişletmeye çalışıyoruz. Amacımız özellikle gençlerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırmak" dedi. - UŞAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Ufuk Erden Yeşim Erden Uşak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title