Haberler

Uşak'ta "Kanser Farkındalık Yürüyüşü" Yapıldı

Uşak Halk Sağlığı tarafından düzenlenen "Kanser Farkındalık Yürüyüşü" yapıldı.

Uşak Halk Sağlığı tarafından düzenlenen "Kanser Farkındalık Yürüyüşü" yapıldı.

Uşak Belediyesi önünde başlayan yürüyüşe sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, vatandaşlar ve lise öğrencileri katıldı.

Ellerinde, "Kansersiz Yaşam Elinizde", "Erken Teşhis Hayat Kurtarır", "Kanserden Korkma Geç Kalmaktan Kork", "En İyi Miras Anne Sütüdür" yazılı dövizler taşıyan grup İsmet Paşa Caddesi üzerinden 15 Temmuz Demokrasi Meydanına ulaştı.

Uşak İl Halk Sağlığı Müdürü Hasan Kaya burada yaptığı konuşmada, kanserin dünya ve Türkiye'de ölüm nedenleri arasında ilk sırada yer aldığını söyledi.

Türkiye'de yılda ortalama 175 bin kişiye kanser teşhisi konulduğunu ifade eden Kaya, şunları söyledi:

"Kanserli olguların yaklaşık üçte ikisi erkeklerde görülmekte, bölge veya şehirler arasında kanser görülme sıklığı açısından farklılıklar bulunmaktadır. Bunlarla birlikte ülkemizdeki kanser vakalarının önemli bir kısmı sigara ve obezite ile ilişkilidir. Kanser korunabilen bir hastalıktır ve doğru korunma stratejileri ile kanser hastalıklarının üçte biri önlenebilir. Çevresel etkenler kanser oluşumunda yüzde 90-95 oranında etkilidir." diye konuştu.

Kanserle mücadelede asıl sorunun geç tanı konulması olduğunu belirten Kaya, şöyle devam etti:

"Kanser, günümüzde modern tıptaki gelişmelere rağmen dünyada birinci ölüm nedenleri arasında yer alarak önemli bir halk sağlığı sorunu olarak gündemde ki yerini korumaktadır. Kanser, küresel ve her yaşta görülebilir bir sağlık sorunudur. bu nedenle kanserde erken tanı önemli noktada yer almaktadır."

Etkinlik konuşmaların ardından son buldu.

Kaynak: AA / Güncel

Hasan Kaya Türkiye Uşak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan Çarşamba 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 24 Nisan burç yorumları nedir? AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title