Haberler

Uşak'ta Görme Engelli Vatandaş Aday Adayı Oldu

Uşak AK Parti'den milletvekili aday adayı olanlar arasında, engelli maaşıyla geçimini sağlayan görme engelli Mehmet Tunca da yer aldı.

AK Parti Uşak İl Başkanı Basri Yıldırım, partisinin kapısının herkese açık olduğunu belirterek, "Partimizden herkes aday adayı olabilir. Çünkü biz, Yunus Emre'nin dediği gibi, "Yaratılanı sevdik, Yaradan'dan ötürü" felsefesiyle hareket ediyoruz" ifadesini kullandı

Uşak AK Parti'den 25'inci dönem milletvekili aday adaylığı başvurusu yapan isimlerden biri de görme engelli Mehmet Tunca oldu. AK Parti Uşak İl Başkanı Basri Yıldırım'a adaylık başvurusu yapan Mehmet Tunca'dan her hangi bir ücret alınmadı. AK Parti Genel Merkezi'nin engellilere yönelik pozitif ayrımcılık yaptığını belirten Mehmet Tunca, "Hayatın her alanında engellilere destek olan hükümetimiz, bir çok sorunumuza çözüm buldu. Ben de bu dönem engelli kardeşlerimin sesi olmak için TBMM'de göreve talip oldum" dedi. AK Parti Uşak İl Başkanı Basri Yıldırım, "En az 20 aday adayı bekliyoruz. Aday adaylarımızın arasında işçi bir kardeşimiz var ve şimdi de engelli bir arkadaşımız hizmet yarışında yer aldı" dedi.

UŞAK AK PARTİ'DEN HERKES ADAY ADAYI OLABİLİYOR

7 Haziran 2015 Pazar günü yapılacak olan genel seçimler öncesi, Uşak AK Parti'de aday adayı enflasyonu yaşanıyor. AK Parti'den şu ana kadar resmi ve gayri resmi olarak, 20 isim aday adayı olmak istediğini duyurdu. Uşak'a bağlı Ortaköy'den görme engelli Mehmet Tunca da aday adaylığı başvurusunu İl Başkanı Basri Yıldırım'a yaptı. Engelli maaşıyla geçimini sağlayan ve eşi de engelli olan Mehmet Tunca'dan her hangi bir aday adaylığı ücreti alınmadı. AK Parti'nin engellilere yönelik pozitif ayrımcılık yapan bir anlayışla 13 yıldır iktidarda olduğunu dile getiren Mehmet Tunca, "Engelliye siyaset imkanı sağlayan AK Parti'den aday adayı olmak bizim için bir onurdur. 13 yıldır şu anda Cumhurbaşkanı olarak görev yapan Recep Tayyip Erdoğan'ın ve ekibinin bir birinden başarılı icraatlarını takip ediyordum. Engelliler için bir çok yeniliğe imza atıldı ve bunun daha da artması gerekiyor. Bu noktada AK Parti'den aday adayı olmaya karar verdim. Eğer partim ve halkımız uygun görür ve göreve gelirsek, toplumun sesi olacağım. Özellikle engelli kardeşlerimin taleplerine yanıt vermek için geceli gündüzlü çalışacağım" dedi.

BASRİ YILDIRIM: HERKESE ADAY ADAYLIĞI KAPISI AÇIK

AK Parti'nin kimseyi ötekileştirmediğini ve toplumun her kesimine kucak açtığını dile getiren İl Başkanı Basri Yıldırım, "İşçisi, engellisi, kadını ve yaşlısı herkese kapımız açık. AK Parti, kimseyi sosyal ve ekonomik durumuna göre değerlendirmez. Milletvekili olması istediği isimleri halka yakınlığına göre belirler. Bu bağlamda partimizden herkes aday adayı olabilir. Çünkü biz, Yunus Emre'nin dediği gibi, 'Yaratılanı sevdik, Yaradan'dan ötürü' felsefesiyle hareket ediyoruz. Kimseyi ayrıştırmayan yapımızla, toplumun ortak sesi haline geldik. AK Parti, milletin temsilcilerini, milletin içinden seçmeye devam edecektir" diye konuştu. Basri Yıldırım, partisinin ilerleyen günlerde temayül yoklaması yapacağını sözlerine ekledi. - UŞAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Tunca Ak Parti Uşak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title