Haberler

Uşak'ta Fetö/pdy Davası Başladı

UŞAK'ta Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan, Fethullah Gülen'in bir numaralı sanık olarak yer aldığı, örgütün 'bürokrasi imamının yardımcısı' olduğu iddia edilen işadamı Hazim Sesli ile Organize Sanayi Bölgesi...

UŞAK'ta Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan, Fethullah Gülen'in bir numaralı sanık olarak yer aldığı, örgütün 'bürokrasi imamının yardımcısı' olduğu iddia edilen işadamı Hazim Sesli ile Organize Sanayi Bölgesi eski Başkanı Ali Yıldırım'ın da bulunduğu 13'ü tutuklu 111 sanıklı davaya başlandı.

Uşak 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın ilk duruşmasına, Menemen T Tipi Ceza İnfaz Kurumu'nda halen tutuklu bulunan FETÖ yapılanmasında 'bürokrasi imamının yardımcısı' olduğu iddia edilen işadamı Hazim Sesli ile Organize Sanayi Bölgesi eski Başkanı Ali Yıldırım Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) kanalıyla katıldı. Sanıkların kimlik tespitinin yapılmasının ardından mahkeme başkanı iki sanığın 'Terör örgütü kurmak yönetmek' 'Anayasal düzeni değiştirmeye çalışmak', 'Teröre finans sağlamak', 'Darbe girişiminde bulunmak' suçlarından yargılandığını belirterek, savunmalarını yapmalarını istedi. Sanıklardan Hazim Sesli, daha önce mahkemeye sunduğu 1900 sayfalık savunmasını okudu. Kendisinin tekstil, enerji, madencilik sektörlerinde faaliyet gösteren aile şirketler grubunun yönetim kurulu başkanı olduğunu belirten Sesli, savunmasının ilk bölümünde firmaları, içinde bulunduğu sivil toplum kuruluşlarındaki görevleri ile ilgili bilgiler verdi. Mahkeme heyeti gün boyunca Sesli'nin ifadesini aldı. Duruşma geç saatlere kadar devam ederken, Sesli'nin ve Ali Yıldırım'ın savunmalarını yapmalarının iki gün sürecebileceği belirtildi.

Duruşma sürecinin yaklaşık iki aya yayıldığı, öncelikli olarak başka illerdeki cezaevlerinde tutuklu bulunan 13 sanığın ifadesinin SEGBİS sistemi ile alınacağı öğrenildi. Tutuksuz yargılanan diğer 98 kişinin ise iki aylık süre içinde mahkemede savunmalarına başvurulacağı kaydedildi.

İDDİANAMEDE NELER VAR?

Uşak'ta Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 2015 yılı Eylül ayında başlattığı FETÖ/PDY soruşturmasının ardından, 13'ü tutuklu 111 sanık hakkında hazırlanan 2 bin 527 sayfalık iddianame, FETÖ'nün elebaşı, 1 numaralı sanık Fetullah Gülen hakkında 'Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek', 'Silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek', 'Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek', 'Dini inanç ve duyguların istismarı suretiyle nitelikli dolandırıcılık' ve 'Terörizmin finansmanı' suçlamaları yer aldı. Gülen hakkında diğer sanıkların işlediği suçların ceza miktarlarının da eklenmesiyle 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ile bin 900 yıl hapis cezası talep edildi. Sanık listesinde Fethullah Gülen'in ilk sırada yer aldığı iddianamede, 2 numaralı sanık olarak FETÖ'nün 'İsrail imamı' olduğu belirtilen firari Harun Tokak, 3 numaralı sanık olarak örgütün eski 'MİT ve bürokrasi imamı' olduğu söylenen, halen 'Asya imamı' olarak bilinen firari Murat Karabulut, 4 numaralı sanık olarak da Karabulut'un yardımcısı olduğu öne sürülen Uşaklı işadamı Hazim Sesli yer aldı. Sanıkların örgütün finans kaynaklarını yönettikleri, himmet, bağış, zekat, kurban gibi yöntemlerle topladıkları paraları, paravan şirketler aracılığıyla ABD'ye gönderdikleri iddia ediliyor.

- Uşak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Organize Sanayi Bölgesi Hazim Sesli Uşak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title