Haberler

Uşak'ta FETÖ 'Ablası' 22 Kadın Adliyeye Getirildi

Güncelleme:

Uşak'ta FETÖ'ye insan kaynağı sağladıkları gerekçisiyle gözaltına alınan 'Abla' lakaplı 22 kadın Adliye'ye getirildi. Ablaların abilerle Bylocak adlı programdan yazıştıkları ortaya çıktı.

Uşak merkezli 8 kentte yapılan operasyonda, FETÖ'ye insan kaynağı sağlayan 'Abla' oldukları gerekçesiyle gözaltına alınan 22 kadın, bugün adliyeye sevk edildi.

29 ŞÜPHELİDEN 7'Sİ YURT DIŞINA KAÇTI

Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında geçen 3 Ağustos'ta, Uşak merkezli 8 ildeki 20 adrese eş zamanlı operasyon yapıldı. Haklarında gözaltı kararı çıkartılan 29 şüpheli kadından 22'si yakalandı. 7 kişinin ise yurt dışına kaçtıkları belirlendi. Yakalananlar arasında önceden 'FETÖ' operasyonu kapsamında tutuklanan Uşak Organize Sanayi Bölgesi eski Başkanı Ali Yıldırım'ın eşi Rukiye Yıldırım ile bazı iş adamlarının eşleri, 3 öğretmen ve 1 hemşirenin yer aldığı öğrenildi.

KERMES, HİMMET, BAĞIŞ, KURBAN'DAN GELİR ELDE EDİYORLAR

Yakalananların FETÖ örgütüne 'Altın Nesil' yetiştirme iddiasıyla insan kaynağı sağlayan 'Ablalar' oldukları belirtildi. Şüphelilerin, vatandaşların dini duygularını istismar ederek örgütün finansı için kermes, himmet, kurban, zekat ve bağış gibi etkinliklerden gelir elde ettikleri, toplanan geliri ise örgütün kurduğu sermaye şirketleri ile örgüt mensuplarının şirketlerine yönlendirerek aklama faaliyetinde bulundukları öne sürüldü.

ABONELİKLERİ ORGANİZE EDİYORLAR

'Ablalar' yapılanmasının örgütün çıkardığı gazete, dergi ve mecmua gibi finans desteği ve aynı zamanda örgüt tabanına ideolojik fikirler veren gizli talimatların yayıldığı abonelikleri organize ettiği, örgütün finans kaynağı olan Asya Katılım Bankası'na finansal destek sağladıkları, örgütün en önemli amacı olarak 'Altın Nesil' oluşturma faaliyetleri kapsamında insan kaynağı temin ettikleri, örgütün gizli kasaları olan ağabeylere kayıt dışı para aktardıkları, çevrelerinde farklı isim kullanarak 'Kod isim' kullandıkları, örgüt içinde 'Abi' olarak adlandırılan örgüt üyeleri ile 'Bylock' adlı şifreli programla gizlilik içinde haberleştiklerinin tespit edildiği ifade edildi.

SAVCILIKTA İFADE VERMEYE BAŞLADILAR

Uşak İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nde işlemleri tamamlanan 22 kişiyi, bugün yoğun güvenlik önlemleri altında, alınan doktor raporunun ardından adliyeye sevk etti. Şüpheliler güvenlik gerekçesiyle mahkum kapısından adliyeye alınarak savcılıkta ifade vermeye başladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Organize Sanayi Bölgesi Cumhuriyet Başsavcılığı Ali Yıldırım Uşak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title