Haberler

Uşak'ta Engellilerin Hayata Katılım Paneline Yoğun İlgi

Uşak Belediyesi bünyesinde oluşturulan Engelliler Platformu “Engellilerin Hayata Katılımı” konusunda panel düzenledi.

Uşak Belediyesi bünyesinde oluşturulan Engelliler Platformu "Engellilerin Hayata Katılımı" konusunda panel düzenledi.

Panelde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan konuşmacı olarak katılan Uzman Yardımcısı Seda Şentürk Ünal engellilerin hayatlarını kolaylaştırmak ve devlet politikaları konusunda bilgi verdi.

Uşak Belediyesi Engelliler Platformu engellilerin yaşadıkları sıkıntılara dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için "Engellilerin Hayata Katılımı" konusunda panel düzenledi. Panele konuşmacı olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan Uzman Yardımcısı Seda Şentürk Ünal katıldı. Atatürk Kültür Merkezi'de gerçekleşen panele Uşak Valisi Seddar Yavuz, Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ, Sivil toplum kuruluşları temsilcileri, ve vatandaşlar katıldı.

Panelde bir konuşma yapan Uşak Valisi Seddar Yavuz Türkiye'nin engelliler konusunda büyük mesafeler kat ettiğini söyledi. Ülkede engelliliğin bir engel olmaktan çıktığını kaydeden Yavuz, "Ülkemiz engellerin aşılması adına son yıllarda büyük mesafeler kat etti. Özellikle engellilerin hayatlarını kolaylaştırmada mahalli idarelere büyük sorumluluklar verildi. Bizlerde bu değişiklikleri hassasiyet ile takip ediyoruz. Şahsımda bir engelli yakını olarak engellilerin tüm sorunlarını çok iyi biliyor ve anlıyorum. Engellilerimiz ile ilgili yapacağımız tüm çalışmaları bir insanlık vazifesi olarak gerçekleştirmeliyiz" dedi.

Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ ise "Belediye olarak tüm engellerin kalkması adına durmaksızın çalışıyoruz" ifadesini kullandı. Herkesin birer engelli adayı olduğuna dikkat çeken Uludağ, "Biz hayatımızı sürdürürken yarın bize ne getireceğini bilemeyiz. Hiçbirimizi engelli olmayacağımız konusunda bir garantisi yok. Bu nedenle hepimiz ciddiyet ile engelli sorunlarına eğilmemiz gerekmektedir. Devletimiz engellilerimizin hayatlarını daha kolay idame etmeleri için reformlar gerçekleştirmiştir. Bizde buna paralel engellilerimizin sorunlarını daha iyi anlamak ve sorunları bizzat sahiplerinden dinlemek için komisyon oluşturduk. Komisyonumuz bugüne kadar yaptığı toplantılar ile kentte sorunları irdelemiş ve yol haritası çizmiştir. Bizler de alınan kararları en iyi şekilde değerlendirmekteyiz" dedi.

Uşak Belediyesi'nin yaptığı projelerde engellileri dikkate aldığını bildiren Uludağ, bu sayede engelli dostu olma yolunda emin adımlar ile ilerlediklerini kaydetti. Uludağ konuşmasının sonunda belediyenin engelli dostu projelerine ayırırken şunları anlattı: "Belediyemize ait hizmet binalarında engellilerimiz için değişimi başlattık. Şu an içinde bulunduğumuz Atatürk Kültür Merkezi, görme, duyma ve bedensel engellerin aşılması adına örnek bir yerdir. Burada yaptığımız bütün çalışmaları diğer binalarımızda da kısa sürede gerçekleştirmiş olacağız. Engelli hemşehrilerimizin en sıkıntı yaşadığı konulardan birisi de şehir içi otobüslerimizi kullanmaları konusuydu. Otobüsçü esnafımızın hepsinin engellilere göre otobüslerini düzenlemesi için çalışmalarımız olumlu düzeyde ilerlemektedir. Belediyemiz araç gereçler konusunda da engelli kardeşlerinin yanında olmuştur. Ayrıca engelli vatandaşlarımızın evlerinin temizliği ve ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda da projemiz söz konusudur. Bundan sonra da birçok engelli dostu projemiz devam edecek"

Panelin sonunda Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan Uzman Yardımcısı Seda Şentürk Ünal'a "Cumhuriyeti biz Böyle Kazandık" konulu seramik hediye etti. - UŞAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Uludağ Uşak Akm Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title