Haberler

Uşak'ta Duruşma Sonrası Protesto

Uşak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonunda davanın üçüncü duruşmasına sanık Mehmet Gündoğdu, Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde olduğundan dolayı katılmadı.

Uşak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonunda davanın üçüncü duruşmasına sanık Mehmet Gündoğdu, Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde olduğundan dolayı katılmadı. Duruşmaya öldürülen Sevim Gündoğdu'nun yakınları ile avukatları katıldı. Sanığın akli dengesinin yerinde olup olmadığının belirleneceği rapor için dava 17 Temmuz'a ertelendi. DURUŞMA SONRASI BASIN AÇIKLAMASI

Uşak'a dava için gelen Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, duruşma sonrası Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde basın açıklaması yaptı. Platform üyesi Melis Gülmen, Kadınları korumak ve kadın katillerine ağırlaştırılmış müebbet verdirecek caydırıcı yasayı çıkarmak konusunda defalarca uyardığımız AKP hükümeti, kadın cinayetlerini yok saymayı bırakıp cinayetlerin durdurulmasına yönelik hareket etmelidir. AKP, yeni yargı paketinde 'Ani işlenen fiile indirim' gibi indirim yollarını açarak katilleri teşvik etmeyi bırakmalı, caydırıcı yasalar düzenlemelidir. Kadınlar için adaletsiz yasalar yapmayı bırakmalıdır dedi. Topluluk yapılan basın açıklaması sonrası sessizce dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Gündoğdu Uşak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title