Haberler

Uşak'ta Çanakkale Savaşı'nın Bilinmeyenleri Anlatıldı

Uşak Belediyesi kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında Tarihçi Yazar Talha Uğurluel’in sunumuyla “Varlığımız Yokluğumuz Çanakkale” konulu konferans düzenledi.

Uşak Belediyesi kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında Tarihçi Yazar Talha Uğurluel'in sunumuyla "Varlığımız Yokluğumuz Çanakkale" konulu konferans düzenledi.

Konferansta bir konuşma yapan Belediye Başkanı Nurullah Cahan, "Anlam dolu etkinliklerimize devam edeceğiz. Bu kapsamda her ay vatandaşlarımıza katkı sağlayacak programlarımız olacak" dedi.

Uşak Belediyesi kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında bir etkinlik daha düzenledi. Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleşen program ile Talha Uğurluel "Varlığımız Yokluğumuz Çanakkale" konulu konferansı ile Çanakkale Savaşı ve gizli kahramanlarını anlattı. Etkinliğe Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan'ın yanı sıra Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Sait Çelik ve vatandaşlar katıldı.

Programda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Nurullah Cahan, "İlimizde tarihimizi en iyi şekilde anlamak için kültür ve sanat etkinlikleri gerçekleştiriyoruz. Konusunda uzman olan ve Türkiye tarafından sevilen Talha Uğurluel son aylarda belediyemiz çalışmaları ile güzel konferanslar vermektedir. Bugün bu konferanslardan birisini daha gerçekleştirmenin mutluğunu yaşıyoruz" diye konuştu. Vatandaşların ilgisinden memnun olduklarını vurgulayan Cahan, "Tarihe ışık tutan etkinliklerimize gösterilen ilgi bizlere keyif veriyor" ifadesini kullandı.

Çanakkale Zaferi'nin yıldönümünde böyle bir konferansın son derece fayda sağladığını dile getiren Cahan, Çanakkale'nin gizli kahramanları ve Uşak'tan çıkan kahramanlık öykülerini de konferansta öğrendiklerini kaydetti. Cahan,"Çanakkale savaşı milletimizin asla esareti kabul etmeyeceğinin ve düşmanın tankları ile topları ile sayıca üstün olsalar bile, Türk milletinin karakterinde bağımsızlığın olduğunu gösterdiği savaştır. Bu savaşta Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi, Arabı ve birçok farklı etnik grubu ülkenin bekası ve geleceği için omuz omuza savaşmıştır. İlimizden de birçok şehidimizin olduğu Çanakkale Savaşı birlik ve beraberliğin de en güzel sembolüdür. İşte böyle önemli bir savaşı Talha Uğurluel'den dinlemek bizler için bir şanstır. Bu nedenle bundan sonraki aylarda Talha Beyle tarihimize ışık tutmaya devam edeceğiz" diyerek sözlerine son verdi.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Nurullah Cahan Tarihçi Yazar Talha Uğurluel'e çiçek takdim etti. - UŞAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nurullah Cahan Talha Uğurluel Uşak Akm Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title