Haberler

Balyoz Davası Hakimi Ömer Diken'in de Aralarında Bulunduğu 12 Hakim ve Savcı Tutuklandı

Güncelleme:

Uşak'ta darbe girişimi sonrası gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen aralarında Balyoz Davası Hakimi Ömer Diken'in de bulunduğu 12 hakim ve savcı tutuklandı.

Başarısız darbe girişimine ilişkin yürütülen operasyonlar kapsamında Uşak'ta gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen, aralarında "Balyoz Darbe Planı Davası"na bakan eski İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Diken'in de olduğu 7 hakim ve 6 cumhuriyet savcısından 12'si tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ADLİYEYE GETİRİLDİLER

Başarısız askeri darbe girişimi sonrası Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) aldığı kararla haklarında soruşturma izni verilmesi üzerine Uşak Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında gözaltına alınan hakim ve savcılar, emniyet müdürlüğündeki işlemlerin tamamlanmasının ardından sağlık kontrolünden geçirilerek Uşak Adliyesine getirildi.

BALYOZ HAKİMİ DAHİL 12 TUTUKLAMA

Yaklaşık 2 gün süren davanın ardından bu sabah saatlerinde açıklanan kararda, aralarında "Balyoz Darbe Planı Davası"na bakan eski İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Diken'in de bulunduğu, Mutlu Aygün, Sezgin Güverçin, Serap Aygün, Halil I·brahim Kayı, Nebahat Baysal Gül, Cumhuriyet Savcıları Aydın Çevik, Mehmet Karademir, Kemalettin Erel, İlker Çetin, Mustafa Özmen ve Salih Turgut hakkında tutuklama kararı verildi.

1 KİŞİ SERBEST

Soruşturma kapsamında sonradan gözaltına alınan hakim Neşe Acar ise serbest bırakıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Uşak Güncel Haberler

500

Yorumlar (4)

KAAN:

HAYAT BİR TRAJEDİ KESER HESAP DÖNER MESELESİ:))

6
0
yanıtYanıtla
DERBEDER:

OKADAR ASKERİ İÇERİYE HAKSIZ YERE ATTIN VALLA BU DÜNYADADA ÖTEKİ DÜNYADADA YERİN YOK OLMAZDA

2
0
yanıtYanıtla
Recep Atli:

Hakimin ne sucu var. Ona verilen emir dogrultusunda karar verdi. Kandirildim diyen adam bunlara emir vermistir. O kararlari almasaydi isinden atilacakti. Ayni simdi oldugu gibi. Bence balyoz davasini kim actirdi ise sahte belgelerin düzenlenmesi icin kim emir verdi ise onlarin hapsi boylamasi gerekir. Yani o zamanki ikitdar sahiplerinin tümü ve savcida benim hakimde diyen kisi hesap vermelidir.

0
0
yanıtYanıtla
Demir:

70 milyon insan neyapmali asker polis yargi iceride ùlkemiz kan kaybediyor

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title