Haberler

Uşak'ta 1 Mayıs Kutlaması Sonrası Gerginlik

Uşak'ta yürüyüşle başlayan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen halaylı türkülü eğlencelerle sona erdi. Etkinlik sonrası döndükleri parti binası önünde bekleyen HDP'li grup ile burada karşılaştıkları bozkurt işaretleri yapan başka bir grup arasında gerginlik çıktı. Her iki grup da birbirine su şişesi, bozuk para ve çakmak fırlattı. Polis iki grup arasında etten barikat ördü. MHP Merkez İlçe Başkanı Muharrem Karaçay'ın uyarısıyla HDP'lilere tepki gösteren grup dağıldı.

Bugün saat 14.00'de Uşak Belediyesi önünde bir araya gelen işçilere, çeşitli sendika, parti ve sivil toplum kuruluşu üyeleri de destek verdi. Yaklaşık 2 bin kişilik grup, hükümeti eleştiren sloganlar ile pankartlar eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na yürüdü. Günün anlam ve önemini anlatan bir konuşmanın ardından kutlamalara katılanlar, türkülere eşlik ederek halaylar çekti. Yaklaşık iki saat süren etkinlikten sonrası alandakiler sessizce dağıldı.

BAYRAK GERGİNLİĞİ BÜYÜTTÜ

Etkinliğe katılan yaklaşık 100 kişilik HDP'li grup, Kurtuluş Mahallesi Ali Galip Kaya Sokak üzerindeki parti binasına döndü. Parti binasına girmeyip kapı önünde bekleyen HDP'liler ile aralarında MHP Uşak ikinci sıra milletvekili adayı Gökhan Özoğul'un da bulunduğu Tiritoğlu parkı yönünden gelen bir diğer grup arasında gerginlik çıktı. Bozkurt işareti yaptığı görülen grup, HDP'lilerden binaya asılı parti bayrağının indirilmesini istedi. İki grup arasında gerginlik büyüdü. Her iki grup da birbirine küfür edip, su şişesi, çakmak ve bozuk para atmaya başladı.

MHP Milletvekili Adayı Özoğul, olayı yatıştırmak için çaba sarf etse de başarılı olamadı. Gerginliğin artması üzerine bölgeye çevik kuvvet ile resmi ve sivil polis ekipleri sevk edildi. İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, olay yerine sonradan gelen MHP Uşak Merkez İlçe Başkanı Muharrem Karaçay ile görüştü. Herhangi bir tatsız olayın yaşanmaması için grubun dağılmasını istedi. Karaçay'ın konuşmasının ardından grup, HDP parti binasının önünden ayrıldı.

HDP BAYRAĞI YAKILDI

Cumhuriyet Meydanı'na giden grup, burada unutulan bir HDP bayrağını yaktı. Polis, bu grubu yakın izleyeme aldı. Grup bir anda HDP İl binası önüne koşunca, polis bir kez daha etten barikat ördü. MHP Uşak Merkez İlçe Başkanı Muharrem Karaçay, tekrar yaptığı konuşmasının ardından grup dağıldı. Uşak Valisi Seddar Yavuz, Tiritoğlu parkına gelerek İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder'den bilgi aldı.

Olayla ilgili HDP'li olduğu belirtilen 3 kişi gözaltına alındı. Karşı gruptan da başına şişe isabet eden 1 kişinin yaralandığı öğrenildi. - Uşak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gökhan Özoğul Karaçay 1 Mayıs Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

sevda gulumobilWeb@haberler.com:

Siz boyle yaptikca bu ulke hic bir zaman barisi yasayamaz bis fasistler

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title