Haberler

Uşak Karla Uyandı

Uşak'ta Gece Yarısı Başlayan Kar Yağışı Hayatı Olumsuz Etkiledi.

40 köyde ulaşıma kar engeli

UŞAK'ta gece yarısı başlayan kar yağışı 40 köy yolu ulaşıma kapanmasına neden oldu. İl Özel İdare Müdürlüğü Köylere Hizmet Götürme Birliği ekipleri, yolların açılması için çalışmalarını sürdürüyor.Uşak'ta dün (Pazartesi) başlayan ve metrekareye 35 kilogram düşen yağmur, gece saat 01.00'de yerini kar yağışına bıraktı. Gece sabaha kadar zaman aralıklarıyla yağan kar, kenti beyaza boyadı. Şehir merkezinde 5 santimetreye ulaşan kar kalınlığı yüksek kesimlerde ise 20 santimetreyi buldu, 40 köy yolu kapandı. Sabah karla uyanan çocuklar ve gençler adeta bayram yaptı. Bol bol kartopu oynayıp uzun zamandır hasret kaldıkları karın tadını çıkardı. Esnaf ise küreklerle işyerlerinin önünü temizledi.

KÖY YOLLARI KAPANDI

Uşak-İzmir güzergahının trafiğe açık olduğu bildirilirken, Uşak-Afyonkarahisar güzergahının 56 ve 58. kilometrelerinde Dumlupınar Rampası'nda ve Uşak-Sivaslı Karayolu'nda, Karayolları ekipleri 4 dozer ve 2 tuzlama aracı ile çalışmalarını sürdürüyor. İl Özel İdare Müdürlüğü Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne bağlı 6 dozer ve 2 kar kürüme aracıda, Mesudiye, Bozköy, Aşağı Karacahisar, Çamyuva, Baltalı, Ayrancı, Küçükler, Yukarı Karacahisar, Çamsu, Gürlek, Muratlı, Küçük Oturak, Gedikler, Corum, Paşacık, Kaplangı, Balcıdamı, Karaköse, Gücer, Dağdemirler, Bağbaşı, Dağyenice, Yaşamışlar, Belkaya, Paşacıoğlu, Eğlence, Eskigüney, Gökçedal, Karaboyalık, Ketenlik, Hanoğlu, Cinoğlu, Özbeyli, Ulupınar, Kavacık, Çöğürlü, Yazıtepe, Reşadiye, Yenice ve Ahat köylerinde kapan yollarda kar temizleme çalışmalarına devam ediyor. Şehir merkezinde ise belediye ekipleri tuzlama çalışması yapıyor.

METEROLOJİ UYARDI

Meteoroloji yetkilileri, kar kalınlığının kent merkezinde 5, yüksek kesimlerde ise 20 santimetreyi bulduğunu belirterek, "Hava sıcaklığı 1 derece. Gün boyunca bu sıcaklık artarak 6 dereceye kadar yükselecek, gece ise eksi 2 derece olacak. Kar yağışı yarına (Çarşamba) kadar devam edecek. Daha sonra, yerini sis ve buzlanmaya bırakacak. Bu nedenle sürücülerin zincirsiz ve çeki halatsız yola çıkmamaları gerekiyorö diyerek, uyarılarda bulundu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title