Haberler

Uşak İtalya'daki Kazada Ölen Denizci Toprağa Verildi

İtalya'daki kazada ölen denizci toprağa verildi İtalya'nın Ravenna Limanı açıklarında, geçen yıl başka bir gemiyle çarpışıp batan Türk kargo gemisinin yaşamını yitiren mürettebatından çarkçı Yiğit Küçükbıyık, bugün Uşak'ta gözyaşları arasında toprağa verildi.

İtalya'daki kazada ölen denizci toprağa verildi

İtalya'nın Ravenna Limanı açıklarında, geçen yıl başka bir gemiyle çarpışıp batan Türk kargo gemisinin yaşamını yitiren mürettebatından çarkçı Yiğit Küçükbıyık, bugün Uşak'ta gözyaşları arasında toprağa verildi.

İtalya'nın Ravenna Limanı açıklarında geçen yıl 28 Aralık'ta meydana gelen kazada Belize bandıralı 'Lady Aziza' adlı gemiyle çarpıştıktan sonra batan Türk yük gemisi Gökbel'de bulunan 11 kişiden 5'i kurtuldu. İlk günlerde kazada, 2 kişinin öldüğü açıklandı. Zeynel Üstün ve Bayram Arslan'ın cesetlerine ulaşılmasıyla bu sayı 4'e çıktı. Kayıp gemi personelinden Melih Erek ve Yiğit Küçükbıyık'tan ise haber alınamadı. Geçen 24 Mayıs'ta Revenna şehrinin yaklaşık 150 kilometre güneyindeki Ancona kenti yakınlarında sahilde bir erkek cesedi bulundu. Soruşturmayı yürüten İtalyan savcı, Yiğit Küçükbıyık ve Melih Erek'in ailelerine ulaşarak DNA örnekleri istedi. Alınan örneklerin incelenmesiyle cesedi bulunan kişinin Yiğit Küçükbıyık olduğu anlaşıldı.

CENAZE BU SABAH ÜLKEYE GETİRİLDİ

İtalya'dan bu sabah İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na uçakla getirilen Yiğit Küçükbıyık'ın Türk Bayrağı'na sarılı tabuttaki cenazesi, yakınlarına teslim edildi. Cenazesi Uşak'ın Sivaslı ilçesine getirilen Yiğit Küçükbıyık için Sivaslı Merkez Gölbahçe Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım ve CHP'li Sivaslı Belediye Başkanı Nihat Sazlıgöl, aynı kazada ölen İzmirli denizci Zeynel Üstün'ün ağabeyi Ulvi Üstün, Yiğit Küçükbıyık'ın eşi Şengül Küçükbıyık, annesi Gülhanım Küçükbıyık, babası Şaban Küçükbıyık, ablası Elif Küçükbıyık, yakınları ve çok sayıda vatandaş cenaze törenine katıldı.

EŞİ VE YAKINLARI TABUTUN BAŞINDAN AYRILMADI

Yiğit Küçükbıyık'ın eşi Şengül Küçükbıyık, annesi Gülhanım Küçükbıyık ve ablası Elif Küçükbıyık ile yakınları tabutun başından ayrılmadı. Gözyaşları içinde Küçükbıyık'ın tabutunu okşayan yakınları, dua okudu. Firma yetkililerinin bugüne kadar kendilerini hiç arayıp sormadığını ifade eden Küçükbıyık'ın kardeşi Harun Küçükbıyık, ağabeyinin kayıp olduğu dönemde durumunu kendi imkanlarıyla takip ettiğini, firmanın kayıp denizcileri bulmak için hiçbir girişimde bulunmadığını söyledi. Abla Elif Küçükbıyık ise, "Nerede firma yetkilileri, nerede firma sahibi Ömer Çetinkaya? Korktular cenaze törenine gelmeye" diyerek gözyaşı döktü.

Kazanın yılbaşına denk gelmesiyle arama çalışmalarının yapılmadığını söyleyen Harun Küçükbıyık, "Kaza yılbaşında olduğu için kayıp gemiciler için hiçbir arama çalışması yapılmadı. Ağabeyimin cesedinin kıyıya, mayıs ayında vurduğunu öğrendik. Ağabeyimin cesedi bulunmasına rağmen bize daha 2.5 ay önce haber verdiler. Ağabeyimin cansız bedenine, verdiğimiz DNA örnekleriyle ulaştık. Daha sonra İtalya'dan çağrıldık. Yeniden DNA örneği verdik. İtalya'ya hiç kimsenin desteği olmadan kendi imkanlarımla gittim. Hiçbir devlet yetkilisi, başkonsolosluk ve şirket yetkilileri destek olmadı. Cenazemizi alıp geldik. Ama bu dünya devam ediyor. Bu dünyada hak varsa, aranacak. Gerekli yasal işlemleri başlatarak ağabeyimin haklarını alacağız" dedi.

İkindinin ardından kılınan namaz sonrası Yiğit Küçükbıyık, Sivaslı İlçe Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sivaslı Ravenna İtalya Uşak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title