Haberler

Uşak İl İstihdam ve Meslekli Eğitim Kurulu Toplantısı

Uşak Valisi Seddar Yavuz, bu yılın 6 aylık döneminde 2 bin 583 kişinin işe yerleştirildiğini bildirdi.

Uşak Valisi Seddar Yavuz, bu yılın 6 aylık döneminde 2 bin 583 kişinin işe yerleştirildiğini bildirdi.

Uşak İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2015 Yılı 3. Olağan Toplantısı, Uşak Öğretmenevinde Vali Seddar Yavuz başkanlığında yapıldı.

Yavuz, toplantıda yaptığı konuşmada, bu yılın ocak-haziran döneminde 3 bin 740'ı kadın ve 4 bin 452'si de erkek olmak üzere 8 bin 192 kişinin İŞKUR'a müracaat ettiğini belirtti.

Aynı dönemde özel sektörden 5 bin 77 açık iş talebi alındığını kaydeden Yavuz, "Son 6 ayda 2 bin 583 kişi işe yerleştirildi" dedi.

Yavuz, istihdamın korunması ve artırılması, işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesi ile özel politika gerektiren grupların işgücü piyasasına kazandırılmasına yardımcı olmak üzere çeşitli "Aktif İşgücü Programları" uygulandığını da kaydetti.

Bu kapsamda, yılın 6 aylık döneminde 1 istihdam garantili kurs ve 15 UMEM projesi, 5 girişimcilik ve 2 de  engellilere yönelik olmak üzere 40 kursu açıldığı bilgisini veren Yavuz, şunları söyledi:

"Bu kurslardan 639'i kadın ve 265'i erkek olmak üzere 904 kursiyer yararlandı. İŞKUR'un işsizlerin mesleki becerilerini geliştirmek üzere yoğun bir şekilde uyguladığı işbaşı eğitim programlarından 533'ü kadın ve 412'si erkek olmak üzere toplam 945 katılımcı faydalandı.  2015 Ocak-Haziran döneminde bir işyerinde çalışırken, kendi istek ve kusuru dışında işini yitiren 2 bin 78 kişiye, uğradıkları gelir kayıplarını kısmen de olsa karşılamayı amaçlayan işsizlik ödeneği bağlandı."

Kaynak: AA / Yerel

Uşak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title