Haberler

Uşak Devlet Hastanesi'nde 'Anne Sütü' Etkinliği

Uşak Devlet Hastanesi 1-7 Ekim tarihinde kutlanmakta olan Emzirme Haftası nedeniyle anne sütünün önemini vurguladığı bir etkinlik düzenledi.

Uşak Devlet Hastanesi 1-7 Ekim tarihinde kutlanmakta olan Emzirme Haftası nedeniyle anne sütünün önemini vurguladığı bir etkinlik düzenledi.

Etkinlikte başta Uşak Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzm.Dr.M. Serdar Akkuş olmak üzere Uzmanlar ve eğitim hemşireleri, annelere emzirme ve diğer konular hakkında detaylı bilgiler verdi.

Uşak Devlet Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Bölümü bünyesinde bilgilendirme eğimleri başta olmak üzere birçok çalışmanın sürdürüldüğünü söyleyen Dr. Akkuş; "Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye'de çocuk sağlığının korunması, hastalıkların azaltılması, bebek ve çocuk ölümlerinin önlenmesi amacıyla diğer çocuk sağlığı programlarına paralel bir şekilde 1991 yılından itibaren 'Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı' yürütülmektedir. Bu program dahilinde 'Bebek Dostu Hastane' olan Uşak Devlet Hastanesi bebek ve anne sağlığını korumaya ve geliştirmeye yönelik açtığı "Gebe okulu" ile hizmet vermektedir. Çocuk polikliniklerinde, doğum ve çocuk servislerinde anne sütü ve emzirmenin önemi ile ilgili sadece etkinlik haftasında değil, Gebe Okulu sayesinde annelere ve hastane çalışanlarına sürekli eğitimler veriyoruz "dedi.

Bu kapsamda düzenlenen etkinlikte açıklama yapan Uşak Kamu hastaneleri Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Op.Dr.M. Fatih Zeren Bebek beslenmesinde ilk 6 ay boyunca anne sütü verilmesinin önemli olduğunu, bebeğin beslenme, büyüme, gelişme ve hastalıklardan korunması için anne sütünün ideal içeriğe sahip olmasından kaynaklandığı belirtti. Dr Zeren; "Emzirme konusunda farkındalık yaratmak üzere ülkemizde her sene 1-7 Ekim tarihleri arasında Emzirme Haftas olarak kutlanıyor. Hastanemizde Gebe Okulu 2015 Mayıs ayı itibari ile hizmete başlamıştı. Açıldığı günden itibaren 445 anne adayımıza sertifikalı eğitim verildi. Aynı zamanda 2016 ocak ayından itibaren 5143 gebeye, 1953 emziren annelere ve 268 anne otelinde kalan misafirlerimize günlük eğitimler verildi. Gebe okulumuzda her ay 3 günlük süre ile Kadın Doğum Uzmanı, Çocuk Sağlığı Uzmanı, Anestezi Uzmanı, Diş Hekimi, Psikolog, Fizyoterapist, Çocuk Gelişim Uzmanı, Diyetisyen, Diyabet Eğitim Hemşiresi ve Gebe-Emzirme Eğitim Hemşirelerimiz tarafından; Normal doğum, gebelik süreci, doğum süreci, lohusalık süreci, bebek bakımı, İlk yardım, emzirme eğitimi ve ek gıdaya geçiş konularında eğitim veriliyor. Gebe Okulu ile Anne ve baba adaylarını bilgilendirerek, doğum ve doğum sonrası süreçte korku, bilgisizlik ve endişelerini gidererek anne adaylarımızın bilinçli bir şekilde doğum yapmalarını sağlamak istiyoruz. Ayrıca normal doğuma teşvik ederek doğumun doğal sürecini bozmadan anne ve bebek sağlığını korumayı, bebeklerimizin ilk 6 ay sadece Anne Sütü ile, 6. aydan itibaren de Anne Sütü ve ek gıdalarla 2 yaşına kadar doğru emzirmenin sürdürülmesini hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Emzirm? H'ft'sı 'tkinliği k'ps'mınd' 'il'l?r? br'şür dağıtıldı. Gebe okulunda eğitimlere özverili şekilde devam eden annelere "Yılın Annesi Belgesi" verildi. - UŞAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sağlık Bakanlığı Akkuş Bebek Uşak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title