Haberler

Uşak Bulkaz Dağı Yörük Şenlikleri Gerçekleşti

Güncelleme:

Uşak Bulgaz Dağı Yörüklerinin bir araya geldiği ve bu yıl 11. si düzenlenen Yörük Şenlikleri Banaz ilçesi Kızılhisar Köyü Üzeyir Yaylasında gerçekleştirildi.

Uşak Bulgaz Dağı Yörüklerinin bir araya geldiği ve bu yıl 11. si düzenlenen Yörük Şenlikleri Banaz ilçesi Kızılhisar Köyü Üzeyir Yaylası'nda gerçekleştirildi.

Uşak ve komşu illerden yoğun bir katılımın olduğu etkinliğin gerçekleştirildiği alana çok sayıda Yörük çadırı kuruldu. Şenliklerde yöresel halk oyunları gösterileri, cirit müsabakaları, yerel sanatçıların konserleri ve Mehteran gösterileri ilgiyle izlendi. Şenliğin açılışına Vali Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz, Banaz Kaymakamı Muzaffer Şahiner, daire müdürleri, protokol mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yörük Şenliği açılışında konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, Yörüklerin yüzlerce yıldır özünden ve benliğinden kopmadan geleneklerini, milli manevi değerlerini yaşattıklarını belirterek, "Önemli olan birlik beraberlik ve kardeşliğimizdir, birlik ve beraberliğimizi her fırsatta pekiştirdik. Biz asırlardır hür ve bağımsız yaşadık. Bu asır bizim asrımızdır, ezilenlerin ve mazlumların sesi olmaya devam edeceğiz. 78 milyon vatan evladı aynı ülkü ve hedef doğrultusunda daha çok çalışacak, bu hedefimize en kısa sürede ulaşacağız" dedi.

Düzenlenen bu şenliğin birlik ve beraberlik duygusu içerisinde Yörük kültürünün gelecek kuşaklara aktarılmasında önemli katkı sağlayacağına inandığını ifade eden Vali Yavuz "Bulgaz Dağı Yörüklerinin bir arada yaşama, birlik ve dayanışma ruhunu canlı tutmaları, millet olarak üzerinde hassasiyet gösterdiğimiz bir husustur. Düzenlenen bu etkinliklerin Yörük kardeşlerimize, obamıza, yaylamıza bolluk bereket getirmesini temenni ediyorum" dedi.

Protokol konuşmalarının ardından etkinlik gerçekleştirilmesine katkı sağlayan kişi ve kuruluşlara plaketleri Vali Seddar Yavuz tarafından verildi. - UŞAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Selda Yavuz Kızılhisar Banaz Uşak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title