Haberler

Uşak Borcu Yoktur' Yazısı Aldı Ama Yine Borçlu Çıktı

'Borcu yoktur' yazısı aldı ama yine borçlu çıktı UŞAK'ta babasının ölümünden sonra mirastan dolayı çıkan vergi borçlarını dört yıl önce Uşak Vergi Dairesi'ne ödeyip, 'Borcu yoktur' yazısı alan 53 yaşındaki Mehmet Gündüz, 2006 yılına ait başka bir borç tebligatı gelince şok oldu.

'Borcu yoktur' yazısı aldı ama yine borçlu çıktı

UŞAK'ta babasının ölümünden sonra mirastan dolayı çıkan vergi borçlarını dört yıl önce Uşak Vergi Dairesi'ne ödeyip, 'Borcu yoktur' yazısı alan 53 yaşındaki Mehmet Gündüz, 2006 yılına ait başka bir borç tebligatı gelince şok oldu. Gündüz, ileride mağdur olmamak için 458 liralık bu borcu yapılandırırken, konuyu yargıya taşıyacağını söyledi.

Uşak İl Özel İdaresi'nde mevsimlik işçi olarak çalışan evli, iki çocuk babası Mehmet Gündüz, 2010 yılında babası İbrahim Gündüz'ü kaybetti. Babasından kalan miras nedeniyle Gündüz'e 800 TL vergi borcu çıktı. Vergi borcunun tebligatını alan Gündüz, 2011 yılında Uşak Vergi Dairesi'ne giderek borcu ödedi ve geriye dönük başka hiçbir borcunun bulunmadığını dair yazı aldı.

Ancak, geçen 11 Aralık'ta Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan gelen borç tebligatı üzerine Gündüz, şaşkınlık yaşadı. Bunun üzerine tekrar Uşak Vergi Dairesi'ne giden Gündüz, borcun 2006 yılından kalan 458 TL tutarında mahkeme masrafı olduğu öğrendi. Elindeki, geriye dönük vadesi geçmiş ceza borcu bulunmadığına dair yazıyı göstermesine rağmen, 'O yazının bir hükmü yok. borcu ödemeniz gerekiyor' yanıtıyla karşılaşınca, şaşkınlığı bir kat daha arttı. Gündüz, kendisine yeniden borç çıkartılmasını anlam veremediğini belirtip, konuyu yargıya taşıyacağını söyledi. Söz konusu borcun tebligatının 1 Ağustos 2007 tarihinde sözde gönderildiğini ancak kendisinin bulunamadığının da söylendiğini belirten Gündüz, "Elimdeki 'Borcu yoktur' yazısını gösterdiğimde, yapılandırma yapan herkese verildiği söylendi. Bende borcumu yapılandırmadığımı peşin olarak ödediğimi söyledim. 2011 yılında tüm borcu sıfırlayıp, borcu yoktur yazısını aldım. Madem borcum var bana neden 'Borcu Yoktur' yazısı verildi. '2012'den borcun var' deseler bu mantıklı ama '2006 yılından borcun var' diyorlar. Anlamış değilim. O yılda borç 153 lirayken aradan geçen 9 yılda 458 lira olmuş. Ben yinede ileride mağdur olmamak için borcu yapılandırdım. 275 lira borçlandırıldım. Bana, 'Bu konuyla uğraşma, davada açsan, basında da yer alsa bu işten bir şey çıkaramazsın' dediler. Ancak ben avukatıma yetki verdim, konuyu yargıya taşımakta kararlıyım. Adalete güvenim tam. Eğer, şahsi borcum varsa, devletime karşı boynum kıldan incedir, yemem, içmem öderim" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Gündüz Mehmet Gündüz Uşak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title