Haberler

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan'dan Bayram Müjdeleri

Uşak Belediye Meclisi Eylül ayı 2. Oturumu konuşan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, işten el çektirilen memurlardan suçsuz bulunanların Kurban bayramı öncesi işlerine iade edileceği müjdesini verdi.

Uşak Belediye Meclisi Eylül ayı 2. Oturumu konuşan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, işten el çektirilen memurlardan suçsuz bulunanların Kurban bayramı öncesi işlerine iade edileceği müjdesini verdi.

Mecliste 2 bin konutluk yeni yerleşim alanının planı oy birliği ile kabul edildi. Başkan Cahan, gazetecilere de toplu konut alanından bir blok ayrılması talimatını verdi.

Huzurevi üzerinde bulunan tepenin toplu konut alanına dönüştürülmesi ile ilgili hazırlanan 1/5000 binlik ve 1/1000 lik planlar belediye Meclisi'nde grubu bulunan AK Parti, CHP ve MHP'li tüm üyelerin oy birliği ile kabul edildi. Başkan Cahan, gazetecilere de toplu konut alanından bir blok ayrılması talimatını verdi.

İŞTEN EL ÇEKTİRİLEN MEMURLARA BAYRAM MÜJDESİ

Uşak Belediye Meclisi Ağustos Ayı 2. Oturumunda, CHP Grup Başkan Vekili Mehmet Karakoç, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası işten el çektirilen belediye çalışanlarıhakkındaki son gelişmeleri sordu. Belediye ve Meclis Başkanı Cahan, "Bir takım güçler tarafından tezgahlanan 15 Temmuz darbe girişimi, aziz milletimizin desteği ile püskürtüldü. Tam 101 yıl sonra milletimizin içindeki Çanakkale ruhu ortaya çıktı. 15 Temmuz sonrası benzer bir durum Brezilya'da da yaşandı. Türk halkını örnek aldığını söyleyen Brezilya halkı da benzer şekilde bu darbe girişimini bastırdı. Yani Türk milletinin darbeye karşı güçlü duruşu bütün dünyaya örnek oldu" dedi.

Cahan, "Madem bana bu fırsatı verdiniz. Ben de cevaplayayım. Tedbir amaçlı işten el çektirdiğimiz belediye çalışanları arasında suçluyu suçsuzdan ayırma konusunda kapsamlı bir çalışma ve araştırma yaptık. Sonunda suçsuz bulduğumuz arkadaşlarımızın bayram müjdesi olarak aramıza döneceğini buradan müjdelemek istiyorum. Bu da bayram hediyesi olsun" müjdesi verdi. Cahan, kaç kişinin hangi tarihte döneceği konusunda net bilgi vermedi.

2 BİN KONUTLUK MODERN BİR KENT ALANI

Uşak Belediye Meclisi gündem maddeleri arasında; İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından hazırlanan 40 bin metrekarelik bir alanın toplu konut alanına dönüştürülmesini sağlayacak 1/5000 binlik ve 1/1000 lik planlarının onaylanması yer aldı.

Merkez Dikilitaş Mahallesi Akkuş Mevkii, Huzurpark'ın kuzeybatısında bulunan alan hakkında İmar Komisyonu tarafından hazırlanan rapor görüşüldü. Komisyon raporuna göre; 40 bin metrekarelik toplu konut alanı Ankara-İzmir asfaltına cepheli. Parselin çevresinde ağaçlandırılacak alan, yolun karşısında yüksek yoğunlukta konut alanı mevcut.

Toplu konut alanı planında yaklaşık 16 bin748,03 metrekare yüksek yoğunlukta konut alanı, 5 bin 412,81 metrekare eğitim alanı, 3 bin 73,79 metrekare ibadet alanı, 2bin 723,14 metrekare ticari alan, 301 bin 56,87 metrekare park ve yeşil alan 7646,65 metrekare spor alanı yer alıyor. Ayrıca bu alanlara hizmet edecek taşıt ve yaya yolu düzenlemeleri de yapıldı. Alanın çevresinde bulunan 22,50 metre genişliğindeki yol kapsamında 1 metre 50 cm genişliğinde bisiklet yolu da unutulmadı.

Toplu konut plan değişikliğinin tüm parti grupları ve meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Cahan, meclis üyelerine ve parti gruplarına Uşak'ı düşünerek birlikte hareket ettikleri için teşekkür etti.

Cahan, "Burada modern ve yepyeni bir yerleşim alanı kuruluyor. 2 bin konutu, eğitim, ibadet, spor alanları, bisiklet yolu ve en çok da yeşil alanı ile Uşak'ın çehresini değiştirecek bir yerleşim yeri olacağına inanıyorum. Şimdiden hayırlı olsun" ifadesini kullandı.

GAZETECİLER DE KONUT SAHİBİ OLUYOR

Özellikle emeklilere uygun ödeme koşullarında; 250 TL'den başlayan taksitler ve 240 aya varan vadelerle konut sahibi olma imkanı sunan ve TOKİ tarafından yapılacak toplu konutların 2 bin civarında olanı Huzurevi civarında yapılırken yaklaşık bin 500 konut için de Akse Çamlığı civarında plan çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

Aynı zamanda Uşak Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı olan Ege'de Yenigün Gazetesi Muhabiri Salih Kılınç, "Sayın Başkanım, siz belediye başkanı adaylığınız döneminde biz basın mensuplarına konut edindirme sözü vermiştiniz. Bu toplu konut alanında yer varsa biz basın mensuplarını da konut sahibi yaparsanız çok seviniriz" talebinde bulundu.

Sözünü unutmadığını belirten Cahan, "Hatırlıyorum, Uşak'ta görev yapan basın mensuplarımızın konut sahibi olması için söz verdim ve elimden geleni yapacağım" diyerek, 2 bin konutluk alandan basın mensuplarına da bir blok ayrılması talimatı verdi. - UŞAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nurullah Cahan AK Parti Eylül Uşak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe UEFA Konferans liginden elendi mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 19 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title