Haberler

Uşak - Ankara'daki Saldırı Uşak'ta Protesto Edildi

Ankara'daki saldırı Uşak'ta protesto edildi ANKARA'daki terör saldırısı, Uşak'ta düzenlenen eylemle protesto edildi.

Ankara'daki saldırı Uşak'ta protesto edildi

ANKARA'daki terör saldırısı, Uşak'ta düzenlenen eylemle protesto edildi. Eylemde, twitter hesabındaki paylaşımları gerekçe gösterilerek, Uşak Üniversite Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, istifaya çağrıldı.

Eğitim-Sen Uşak Şubesi tarafından düzenlenen eyleme; CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, CHP Milletvekili adayları Ali Erdoğan ve Halim Uçar, çeşitli sendikalar, CHP, EMEP ve Haziran Hareketi üyeleri destek verdi. Belediye önünde toplanan yaklaşık bin kişilik grup, sloganlar atarak İsmetpaşa Caddesi'nden Cumhuriyet Meydanı'nda ki Atatürk Anıtı'na yürüdü. Haziran Hareketi üyeleri, kartonlara yazılmış harflerden oluşan 'Katil Devlet' dövizleri taşıdı. Gruptan bazıları da ellerinde 'Katilleri biliyoruz, mahkum ettik hesap soracağız" ve 'Sarayın eli kanlı soytarısı hesap vereceksin" pankartı taşıdı.

Grup adına basın açıklaması yapan Eğitim Sen Uşak Şube Başkanı Burak Yavaş, patlama sonrası yitirilen yaşamlar ve yaralılar nedeniyle üzgün, öfkeli ve yasta olduklarını, yaşanan olaya isyan ettiklerini vurgulayarak şöyle konuştu: "Bizler patlama sonrasında canlarımızı kurtarmaya çalışırken, polislerini gaz bombaları ile üzerimize salanlar, yüzümüze sırıtarak güvenlik zafiyeti yok diyorlar. Hiç kimse bize bu katliamın faili meçhul olduğunu söylemesin. Ankara'nın orta yerinde göz göre göre bombaları patlatanları, yakın tarihimizin en vahşi saldırısına göz yumanları biliyor, katillerin hepsini tanıyoruz. Katiller; diktatörlük heveslileri 7 Haziran seçimlerinde kursaklarında kaldığı için ülkeyi kan gölüne çevirip, yaşanan ölümler üzerinden oy avcılığı yapanlardır. Katiller; yarattıkları şiddet, korku ve katliam atmosferinde tek başına iktidar olmak için ülkeyi ateşe atıp, kendilerini kurtarmaya çalışanlardır" dedi.

UŞAK REKTÖRÜ ÇELİK'E TEPKİ

Uşak Üniversite Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik'i de kınadıklarını dile getiren Yavaş, "Rektör Çelik'in, Ankara'da yaşanan katliamda bir öğrencisi ölmüş, iki öğrencisi yaralıyken; çıkıp, twitter hesabından eylemcileri suçlamasını ve kan üzerinden siyaset yapmasını kınıyoruz. Ayrıca şu ana kadar üniversiteden bir taziye mesajı bile yayınlanmayan Uşak Üniversitesi Senatosu, AKP yandaşlığını bırakıp, öğrencileri için harekete geçmelidir. Rektör Çelik'in derhal o koltuktan istifa etmesini istiyoruz. Bütün vahşetinize, bütün şiddetinize, bütün katliamlarınıza rağmen eşit, özgür, demokratik bir ülkede bir arada yaşamı ve barışı savunmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Bizi korkutmaya, yıldırmaya, sindirmeye çalışanlara sesleniyoruz: 'Ne kadar saldırırsanız saldırın, korkmayacağız, yılmayacağız, unutmayacağız ve asla affetmeyeceğiz. Hepiniz döktüğünüz kanda boğulacaksınız. Kanlı ellerinizle işlediğiniz bütün suçlardan yargılanacak ve hesap vereceksiniz" dedi.

Grup yapılan basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sait Çelik Uşak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 17 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
500

Yorumlar (2)

Adınızı Yazın:

katil devlet diye pankar açıyorlar polis buna göz yumuyo nerde bu devlet

0
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

asıl katil sizlersiniz DEVLETi karalamıyın

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title