Haberler

Uşak Alevi Derneği Yaz Okulu Açtı

Uşak Alevi Kültür Derneği Başkanı Fikret Sağdemir, yaz döneminde Uşak Işık Çakır Sultan Cem Evinde 06-18 yaş grupları için “Yaz Okulu” düzenlediklerini açıkladı.

Uşak Alevi Kültür Derneği Başkanı Fikret Sağdemir, yaz döneminde Uşak Işık Çakır Sultan Cem Evinde 06-18 yaş grupları için "Yaz Okulu" düzenlediklerini açıkladı.

Uşak Alevi Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Sağdemir, "Özellikle Alevi vatandaşlarımız, yaz döneminde çocukların eğitim almasını istediğini bize bildirdiler. Bizde bu talebi değerlendirdik. Kurslarımıza, Çeşitli yaş gruplarından Yaklaşık 80 çocuk ve gencin katılmasını bekliyoruz. kursta Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (S.A.S.) yanı sıra Hazreti Ali (R.A) ve Hacı Bektaş-ı Veli (R.A.) gibi manevi şahsiyetlerin hayatından örnekler sunacağız. Ayrıca, resmi makamlardan destek alabilirsek, çeşitli spor dallarında da faaliyetlerde bulunacağız. Çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitim ve becerilerini artırmak için, bilgisayar, dikiş, nakış, okuma yazma bilmeyenler için okuma yazma kursları, Alevilik Ritüellerinde olmazsa olmaz olan semah, inanç ve erkan gibi çok değişik alanlarda eğitim verecek şekilde zengin bir eğitim programı planladık" dedi.

Halkın talebi üzerine bu kursu açtıklarını da sözlerine ekledi. Kursiyerlerin sadece belli bir kesimin mensubu olmadığını belirten Sağdemir, "Vatandaşlar arasında hiçbir şekilde ayrım yapmıyoruz. Alevi'si Sünni'siyle hiçbir ayırım yapılmadan bu bölgedeki tüm insanlar kursumuza katılıyor. Cemevi diye kursa katılan herkes Alevi olacak diye bir kural yok. Biz dinde bir ayrım yapmıyoruz. İslam'ı bir kök kabul ettiğimizde, biz dallarıyız. Alevilik ve Sünnilik, İslam'ın kollarıdır. Ana gövde Peygamber, Kur'an-ı Kerim ve Ehlibeyt'tir. Bütün vatandaşlarımıza hoş görülüyüz. İnancı ne olursa olsun bütün insanlarımızla kardeşçe, dostça, barış içinde yaşamak istiyoruz. Bizleri kimse bölemez" ifadesini kullandı.

Sundukları hizmetler sebebiyle vatandaşlardan büyük destek gördüklerini, olumlu tepkiler aldıklarını dile getiren Sağdemir, "Cemevinde vereceğimiz hizmetlerin yerine getirilmesi noktasında bazı ihtiyaçlarımız bulunuyor. Bu noktada Valiliğimizden, Belediyemizden ve üniversitemizden destek bekliyoruz" diyerek sözlerine son verdi. - UŞAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Uşak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title