Haberler

Urtim 17 Milyar Dolarlık Projeye Talip

İzmit Tüpraş Rafinerisinde güvenli iskele sistemleri ile çözüm ortağı olan URTİM, İzmir Aliağa’da yapılacak Star Rafinerisi projesinin de iskele sistemlerine talip oldu.

İzmit Tüpraş Rafinerisinde güvenli iskele sistemleri ile çözüm ortağı olan URTİM, İzmir Aliağa'da yapılacak Star Rafinerisi projesinin de iskele sistemlerine talip oldu. Socar tarafından İzmir Aliağa'da 4 milyar dolarlık yatırımla hayata geçirilen Star Rafinerileri projesinin inşaatı hızla devam ediyor. Türkiye'nin cari açığının kapanmasına katkı yapacak projenin, 2018 yılına kadar 17 milyar dolar yatırımla tamamlanması hedefleniyor.

Haydar Aliyev Kültür Merkezi, Türkmenistan Olimpiyat Köyü, Izmit Körfez Geçişi, Irak'taki Kalak Rafinerisi ve son olarak da Tüpraş Rafinerisi projesi gibi önemli projelerde güvenlikli iskele sistemleriyle yer alan URTİM Kalıp ve İskele Sistemleri A.Ş. şimdi de Petkim'in Aliağa'da hayata geçireceği Star Rafineri'sinin güvenlikli iskele sistemlerinin üretimine talip oldu.

Yurt içinde ve dışında büyük projelere imza atan URTİM Kalıp ve İskele Sistemleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Urfalılar, rafineri inşaatı konusunda tecrübeli ve uzman kadrolarının olduğunu belirtti. Serdar Urfalılar, yüzde yüz yerli sermayeli bir şirket olduklarını aktararak, "35 yıllık köklü bir firmayız. Cari açığın kapatılması için yola çıkan Star rafinerileri projesine yerli iskele kalıp firması olarak talibiz. Türpraş'ta ve diğer rafinerilerde ortaya çıkardığımız başarılı işler, bu proje için de neler yapabileceğimizi ortaya koyuyor" dedi.

Tüm ürünlerinin dünya standartlarında olduğunu vurgulayan Serdar Urfalılar, "Kamuda yüzde 15 pahalı olsa da yerli malı kullanma zorunluluğu var. Bunu özel sektöre de yaymak gerekiyor. Ekonomimizin en önemli sorunlarından biri cari açık.Bu projede Türk firmasının yer alması cari açığı da engelleyecektir" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Aliağa Star Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli? Define faciası! İznik define olayı ne? Define ararken kaç kişi hayatını kaybetti? Lille - Aston Villa maçı hangi kanalda, saat kaçta? Lille - Aston Villa maçı CANLI İZLE! Nesrin Cavadzade'nin yeni sevgilisi kim? Kaan Yardımcı kimdir? Kaan Yardımcı kaç yaşında, nereli? Bayhan kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Bayhan kaç yaşında, nereli? Bayhan biyografisi! VAPUR SEFERLERİ İPTAL Mİ? 18 Nisan İstanbul'da vapur seferleri iptal mi edildi? Yeşim Akıncı kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Yeşim Akıncı kaç yaşında, nereli? Yeşim Akıncı biyografisi! Metin Akpınar'ın kızı kim? Duygu Nebioğlu kimdir, kaç yaşında? Duygu Nebioğlu'nun ablası ve annesi kim?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title