Haberler

Ürolojik Kanserlerde Tanı ve Tedavi" Söyleşisi

Kumluca Belediyesi, Akdeniz Sosyal Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği ve Antalya Medikalpark Hastanesi işbirliğinde "Ürolojik kanserlerde tanı ve tedavi" konulu söyleşi gerçekleştirildi.

Kumluca Belediyesi, Akdeniz Sosyal Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği ve Antalya Medikalpark Hastanesi işbirliğinde "Ürolojik kanserlerde tanı ve tedavi" konulu söyleşi gerçekleştirildi.

Kumluca Belediyesinin toplantı salonunda gerçekleştirilen söyleşiye konuşması olarak Medikalpark Hastanesi Üroloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Erdal Kukul ve Tıbbı Onkoloji ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Hakan Şat Bozcuk katıldı. Söyleşi öncesi Akdeniz Sosyal Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği adına söz alan Uzman Dr. Ayşegül Alkan, dernek olarak yaptıkları faaliyetlere bir de sağlık alanında halkın bilinçlendirmesini eklemekten dolayı mutlu olduklarını söyledi.

- Kanser tedavi edilebilir

Söyleşide konuşan Kukul, günümüz hastalıklarının en ürkütücü olanının kanser olduğunu, ancak kanser ve türlerinin de her hastalıkta olduğu gibi erken teşhis ve tedaviyle önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu kaydetti.

Özellikle günümüz tıbbının geldiği noktayla ürolojik kanserlerin erken teşhisi sonrası büyük bölümünün tedavi edilebilir olduğunu vurgulayan Kukul, bu konularda insanların belirli zamanlarda mutlaka bir hekime başvurmaları, olası durumlarda doktora gitmeyi geciktirmemeleri gerektiğini belirtti.

- Sigara önemli bir faktör

Bozcuk da her kanser türünde olduğu gibi ürolojik kanserlerde de sigaranın önemli rol oynadığını, bunun dışında beslenme alışkanlıkları ve dengeli beslenme yapılmadığı zamanlarda kanser görülme oranının arttığını bildirdi.

Ürolojik kanserlerin de bir çok türü olduğunu anlatan Bozcuk, "Bunlar genellikle sıkça karşılaştığımız prostat, böbrek ve testis kanser türleri. Her kanser türünde olduğu gibi ürolojik kanserlerde de beslenmemize dikkat edeceğiz. Hayvansal gıdaların tüketilmesinde dikkatli davranacağız. Kimyasallardan uzak durarak, bitkisel ve biyolojik üretilen ürünleri tercih edeceğiz. Tüm bunlar kansere yakalanma oranımız düşürecek, olası durumlarda da tedaviden daha fazla cevap almamızı sağlayacaktır." dedi.

Dinleyicilerden gelen soruları da cevaplandıran konuşmacılar, özellikle vücuda alınan asitik gıdaların dengelenmesi ve alkali beslenme sağlamak amacıyla limon tüketmenin faydalı olacağını ifade etti.

Söyleşinin sonunda Kumluca Belediye Başkan Vekili İsmail Değirmenci ve Akdeniz Sosyal Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkan Yardımcısı Uzman Dr. Ayşegül Alkan konuşmacılara çiçek verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Kumluca Belediyesi Antalya Akdeniz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title