Haberler

Üroloji Uzmanlarına Kurs

Kapalı yöntemle üriner sistem taş kırma tedavileri ile ilgili kurs Acıbadem Adana Hastanesi’nde gerçekleştirildi.

Kapalı yöntemle üriner sistem taş kırma tedavileri ile ilgili kurs Acıbadem Adana Hastanesi'nde gerçekleştirildi.

Acıbadem Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Şahin ve Acıbadem Adana Hastanesi Direktörü ve Başhekimi Prof. Dr. Bülent Soyupak'ın hoş geldin konuşmasını yaptığı kurs, İstanbul ve Adana'dan gelen hekimlerin katkısı ile Acıbadem Adana Hastanesi konferans salonunda gerçekleştirildi.

Konferans salonundaki hekimlerin kapalı devre canlı yayın sistemi sayesinde izlediği ameliyatı gerçekleştiren hekimler, "Fleksible Üreteroneskop" yöntemiyle böbrekteki taşa ulaştılar. Daha sonra kullandıkları endoskoplar aracılığıyla taşları lazerle çok küçük parçalar haline getirip parçalayan cerrahlar neredeyse toz haline gelen bu parçacıkları da böbreklerden dışarı çıkardılar.

Konferans salonundan canlı olarak izlenen ameliyat sonrası tekrar kürsüye gelen Prof. Soyupak, "Fleksible Üreteroneskop" yöntemiyle gerçekleştirilen ameliyatta hasta konforunun maksimum düzeyde olduğunu, hastanın aynı gün taburcu edilebildiğini ve işine de en geç 2-3 gün içerisinde tekrar başlayabileceğini sözlerine ekledi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Şahin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title