Haberler

Urlalı Roman Kızlar Kuaför Oldu

İŞKUR, Urla Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün desteğiyle yürütülen "Roman Projesi" kapsamında Urla Halk Eğitimi Merkezi'nde kadınlara yönelik açılan kuaförlük kursunu tamamlayan kursiyerler, düzenlenen gösteriyle mezun oldu.

İŞKUR, Urla Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün desteğiyle ilçede yaşayan Romanlara meslek edindirmek amacıyla "Roman Projesi" kapsamında kadınlara yönelik açılan kuaförlük kursunu tamamlayan kursiyerler, düzenlenen gösteriyle mezun oldu.

Urla Şehit Çavuş Bülent Köfter Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen ve 9 kursiyerin katıldığı kursun tamamlanması nedeniyle kuaförlük gösterisi ve defile düzenlendi.

Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Belediye Başkanı Sibel Uyar, Milli Eğitim Müdürü İzzet Gündüz, Halk Eğitim Müdür Vekili Ersoy Demir, Müftü Ali Ünal, Roman Derneği Başkanı Eşref Kalkan, Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Mehtap Boydak ile Sıra, Özbek ve Atatürk mahalle muhtarlarının katıldığı mezuniyette, kursiyerler becerilerini sergiledi.

Kursta öğrendikleri saç şekillendirme, boyama ve çeşitli saç tekniklerini başarıyla uygulayan öğrenciler, konukların beğenisini topladı.

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, gazetecilere yaptığı açıklamada, proje ilk gündeme geldiğinde belediye meclis üyesi olduğunu hatırlatarak, şunları söyledi:

"Şimdi burada kızlarımızın kuaförlük gösterilerini izlemek beni çok mutlu etti. Okullarına geri dönmüş olmaları ise beni çok gururlandırdı. 6 aydır başarı ile sürdürdüğümüz projemiz ile Roman çocuklarımızı, gençlerimizi barınma, eğitim ve istihdam alanlarında sosyal hayata kazandırmaya devam edeceğiz." - İzmir

Kaynak: AA / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitimi Merkezi Sibel Uyar Urla Yerel Haberler

title