Haberler

Urla Limantepe Kazı Çalışmaları Başladı

Urla'da Limantepe bölgesinde hem sualtı hem de karada sürdürülen arkeolojik kazı çalışmalarının bu yılki bölümüne başlandı

Prof.Dr. Hayat Erkanal'ın başkanlığında yürütülen kazıların bu yıl 3 ayrı alanda 5 bin yıl öncesine ait kültürlerin ve kalıntıların araştırılmasını kapsayacağı belirtildi.

Limantepe kazıları 2014 sezonu çalışmalarına ilişkin bilgiler veren Prof. Dr. Erkanal M.Ö. 2600'lü yıllara ait sur duvarlarının takip edileceğini geçen yıl kamusal bir yapıya ait olduğunu belirledikleri bir mimari yapı bulduklarını bu sezon ise bulunan yapının neyi kapsadığını ortaya çıkartmayı hedeflediklerini söyledi.

Kazı çalışmalarında İngiltere, Yunanistan, Kanada ve İtalya'dan bilim insanlarının da yer alacağını vurgulayan Erkanal Limantepe ve sualtı kazılarında yurt dışından ve yurt içinden üniversiteli öğrencilerin staj yapma imkanı elde edeceğini kaydetti.

Bu yılki çalışmalarının başlatmak amacıyla kazı alanına ilk kazmayı vuran Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ise, "Tarihe dokunmak inanılmaz bir duygu. Umuyorum bizlere daha derin bilgiler edinmemizi sağlayacak yazılı belgelere ulaşılır. Sayın Hayat Erkanal'a ve tüm ekibe başarılar diliyorum" dedi.

Urla'da 1992 yılından karada 2000 yılından bu yana da sualtında sürdürülen Limantepe kazıları Ankara Üniversistesi tarafından yürütülüyor. Kazı çalışmalarına Urla Belediyesi de destek veriyor. - İzmir

Kaynak: AA / Yerel

Hayat Erkanal Urla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title