Haberler

Urla, Kadına Şiddete "Dur" Dedi

Urla Belediyesi ve Urla Kent Konseyi 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla Urla’da yürüyüş ve etkinlik düzenledi.

Urla Belediyesi ve Urla Kent Konseyi 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla Urla'da yürüyüş ve etkinlik düzenledi.

"Kadına Şiddete 'Dur' De" sloganı ile yola çıkılan yürüyüşe Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Urla Belediye Başkan Danışmanı Prof. Dr. Belgin Hoşsu, siyasi partilerin Urla ilçe başkanlıkları, kadın kolları ve üyeleri, Urla'daki sivil toplum kuruluşlarının kadın temsilcileri ve üyeleri, Urla Halk Eğitim Merkezi'nden Keçi Tiyatro oyuncuları katıldı. Urla Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Özdemir, siyasi partilerin ilçe başkanlığı yönetim kurulundaki erkek temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının erkek başkanları da "Kadına Yönelik Şiddete Hayır" diyerek yürüyüşe ve etkinliğe destek verdiler.

"ANCAK HEP BİRLİKTE GÜÇLÜ OLURUZ"

Hep birlikte sloganlar eşliğinde Urla Kadın Dayanışma Merkezi'nden başlayan yürüyüş, Sanat Sokağı ve Malgaca Pazarı içinden geçilerek Üretici Kadın Pazarı'nın bulunduğu Eski Tamirhane Binası'nda son buldu. Üretici Kadın Pazarı'nın emektar kadınlarının da katıldığı etkinlikte Urla Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Çiğdem Adalı'nın kendi hayatından örnek vererek yaptığı konuşma kadınlara duygusal anlar yaşattı. Zor günler yaşadığı sırada Sibel Uyar'ın başkan olmadan önce destek olduğunu belirten Adalı "Ancak hep birlikte güçlü oluruz. Bir erkek bir kadınla gezerken 'aslan', bir kadın bir erkekle gezerken 'namussuz' olarak nitelendirilir. Bir erkeği aslan yapan bir kadınsa bu ne yaman bir çelişkidir" diye konuştu.

"HEPİMİZ BİR KADINI KURTARABİLİRİZ"

Adalı'nın konuşması ile duygulanan Başkan Uyar da şöyle konuştu: "Hepimiz bir kadını kurtarabiliriz. Burada bulunarak gücümüze güç katan herkese teşekkürler. Bundan 54 yıl önce üç kadının vahşice öldürülmesi ile sonuçlanan bu acı gün, Birleşmiş Milletler tarafından Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü olarak ilan edilmiştir. Bizler tek başımıza kalsak bile mücadeleden korkmayan güçlü kadınlarız. Birbirimize destek olursak daha güçlü olacağız. Ben önce bir kadın, sonra belediye başkanı olarak tüm kadın mücadelemizde elimden gelenden de fazlasını ortaya koymaya, sizler için sorumluluk almaya ve tüm dertlerinize ortak olmaya hazırım. Buradan öyle bir ışık yakalım ki ışığımızla önce İzmir, sonra Ege ve tüm Türkiye aydınlansın."

Konuşmaların ardından Keçi Tiyatro oyuncuları kadına yönelik şiddeti anlatan oyunlarını sergiledi. Etkinlikte tüm kadınlar Urla Belediyesi Halk Müziği Korosu'nun kadını anlatan şarkılarını birlikte söyledi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Özdemir Sibel Uyar İzmir Urla Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title