Haberler

Urla Geleneksel Bağbozumu Şenlikleri" Başladı

İzmir’in Urla ilçesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen "Geleneksel Bağbozumu Şenlikleri" başladı.

İzmir'in Urla ilçesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen "Geleneksel Bağbozumu Şenlikleri" başladı.

Açılışa İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ve Urla Belediye Başkanı Siğbel Uyar ile sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda Urlalı katıldı.Halk oyunları gösterisi ile başlayan törenin açılış konuşmasını yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2 bin 700 yıl öncesine tanıklık eden bağbozumu şenliklerinin üreticilere bereket getirmesini dileyerek, 12 yıldır İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak kentte tarım ve hayvancılığın gelişmesi için yaptıkları çalışmaları anlattı.

İzmir Valisi Erol Ayyıldız da, tarım sektörünün en önemli ayağını çiftçilerin oluşturduğunu belirterek, "Atatürk 'köylü milletin efendisidir' demiştir. Tarım ülke ekonomisinin en önemli unsuru. İzmir ekonomisi için de çok önemli. Tarıma yatırım yapmak bir nevi İzmir'e katkı yapmaktır" dedi.

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Urla'nın bereketli toprakları ile tüm insanlığa şifa dağıtmak istediklerini belirtti, "Topraktan geldik; topraktan besleniyoruz. Bir gün toprak olacağız özümüz de toprak gücümüz de" dedi.

Urla Kaymakamı Murat Demiryürek ise İzmir Büyükşehir Belediyesi desteği ile organize ettikleri festival ve şenlikler için teşekkür etti.

Üreticiler adına konuşan Urla Ziraat Odası Başkanı Nurettin Kılınç, "Urla karası adlı üzümü tanıttı., üzümün kesilip, sergilendiği gün çiftçiler için çok önemli" dedi.

İzmir Valisi Erol Ayyıldız ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, şenlik alanındaki üreticileri gezdi. Geleneksel üzüm sıkımı ile başlayan şenlikte konuklara sıkılan üzüm şıralarından ikram edildi. Urla topraklarında yetişen ürünler yarıştı, Dereceye girenlere ödülleri verildi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sefa Demiryürek Aziz Kocaoğlu Erol Ayyıldız Urla Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title