Haberler

Urla'da Res'e Karşı Resim Sergisi

Urla Yağcılar Köyü yakınlarına kurulması planlanan Rüzgar Enerji Santralleri'nin yerinin değiştirilmesi talep eden çevreciler, tepkilerine dikkati çekmek amacıyla yabancı sanatçıların da katılımıyla resim sergisi açtı.

Urla Yağcılar Köyü yakınlarına kurulması planlanan Rüzgar Enerji Santralleri'nin (RES) yerinin değiştirilmesi talep eden çevreciler, tepkilerine dikkati çekmek amacıyla yabancı sanatçıların da katılımıyla resim sergisi açtı.

Yağcılar Köyü Bağevi Butik Otel'inde "RES olur ama her yerde olmaz" başlığında açılan sergide, Almanya'dan Kersten Thieler Kuchle, Avusturya'dan Oliver Von Freistmant ile Türkiye'den Reyhan Abacıoğlu, Tuncay Topçu, Yıldız Ersağdıç, Sema Barlas, Cemal Demir, Bengü Bahar ve Gülderen Depas'ın resimleri sergilenmeye başlandı.

YADEM Çevre Koruma Derneğinin Başkanı Mithat Balkan Yükselen, temiz enerji üretiminde RES'lerin öneminin tartışılamayacağını, fakat orman ve yaşam alanlarının bulunduğu yerlere kurulmasının, endemik bitkiler, göçmen kuşlar ve nesli tükenmekte olan hayvanlar için tehlikeli olduğunu savundu. RES'in yerleşim yerine yakınlığının da insan sağlığı açısından olumsuzluklar yaratağını ileri süren Yükselen, "Araştırmalara göre yerleşim yerlerinde RES'lerin kurulması halinde bölge halkı üzerinde sara hastalığından uyku bozukluklarına, endişe ve kaygı artışı gibi çeşitli insan hastalıklarına yol açmaktadır. Bu yüzden RES'lerin ormanlardan ve yerleşim alanlarından uzak olması gerekmektedir" dedi.

Sergiye katılan Alman Kersten Thieler Kuchle de, RES'lerin ormanlık alanda lomasının doğal denge açısından zararlarının bulunduğunu belirterek, "Hayvanlar ve özellikle arılar zarar görecek, bu köylülerin geçimi olan organik tarımı etkileyecek. Bizim arılara ihtiyacımız var şuan araştırmalara göre eğer arılar yok olursa 4 sene içinde insan yaşamı bitecek. Bu nedenle doğal yaşamı korumamız çok önemli. RES'ler insanın ve ormanların olmadığı alanlarda yapılmalı" diye konuştu. - İzmir

Kaynak: AA / Yerel

Avusturya Yağcılar Almanya Urla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title