Haberler

Urla'da Kurtuluş Konseri Düzenlendi

Ünlü Türk bestecisi, söz yazarı Ali Kocatepe ve eşi ses sanatçısı Aysun Kocatepe dün gece Urlalılarla buluştu.

Urla'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 94.yılı dolayısıyla Urla Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen konserde Ali ve Aysun Kocatepe Urlalılarla bir araya geldi. Ümit Tunçağ'ın sunumuyla "Seferberlikten Cumhuriyet'e Şarkılar ve Türküler" adlı konserde söylenen türkülere ve marşlara Urlalılar ellerinde Türk Bayraklarıyla eşlik ettiler. Milli Mücadele dönemi ruhunun tekrar canlandığı gecede Başkan Sibel Uyar'da elinde Türk Bayrağıyla sanatçılara eşlik ederek birlikte "İzmir Marşını" söyledi.

"Bu ulusun çocuğu olmaktan gurur duyuyorum"

Urla'nın kurtuluşunun coşkuyla kutlandığı gecede konuşan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, "Bugün 94 yıldır bu coğrafyada huzurla nefesimizi almamızı ve ayaklarımızı bu topraklara sapasağlam basmamızı sağlayan mücadelenin Urla'da zaferle sonuçlandığı gün. Mustafa Kemal Atatürk'ün büyük bir kararlılıkla 26 Ağustos sabahı Kocatepe'de verdiği taarruz emri ile başladı bu müthiş azmin zaferi. Türk milleti adım adım bu vatanı kurtardı, ölümü hiçe sayarak. Türk, Kürt, Çerkez, Laz, Boşnak, Arnavut kısacası Anadolu'nun tüm kahramanları, güneyden kuzeye, doğudan batıya, bizlere birlik içinde, kardeşçe, barış dolu günler yaşayacağımız bir vatan bıraktılar. Biz, bu ülkeyi yanlışlara, çökme ve yok olma uçurumuna sürükleyenlerin elinden kurtaran dedelerimizin evlatlarıyız. Gerektiğinde yine aynı duruşu sergileriz. Türk Ulusunun özgürlük ve bağımsızlık düşüncesinin ölümsüz bir abidesi olan Kurtuluş Savaşını yaratan bir ulusun çocuğu olmaktan gurur ve mutluluk duyuyorum. Ne mutlu Urlalıyım diye, Ne mutlu Türküm diyene!" diye konuştu.

Konuşmasının ardından verdikleri güzel konser için Aysun ve Ali Kocatepe'ye teşekkür eden Başkan Uyar, Aysun Kocatepe'ye çiçek takdim etti.

Urla'da olmaktan mutlu olduklarını söyleyen Kocatepe çifti de "Çok güzel bir kalabalık var. Enerjileri yüksek Urlalılar burada. Urla'nın kurtuluşunu büyük bir coşkuyla kutluyoruz" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Aysun Kocatepe Ali Kocatepe Sibel Uyar Urla Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title